Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

5 českých modelek, které dobyly svět a zastavily čas!

  • 5 českých modelek, které dobyly svět a zastavily čas!
    10. března 2023 | 06:00

    Češky bezesporu patří mezi nejkrásnější ženy světa. A slavné české modelky dokazují, že lze stárnout s grácií, a modelingový důchod jim vůbec nic neříká. Řeč je především o dnešní oslavenkyni Evě Herzigové, která slaví krásné 50. narozeniny. Ta byla středem pozornosti nedávného pařížského haute couture týdne módy, na kterém s mladšími modelkami absolutně splynula, ba se dokonce vyjímala. Která z dnešní pětice slavných krásek je vaší favoritkou?

  • Daniela Peštová (52)

    Danielu Peštovou objevila agentura Madison Modeling Agency. Mezi její největší úspěchy můžeme zařadit titulní strany časopisů Elle, Cosmopolitan, GQ nebo několik sérií focení pro známý sportovní magazín Sports Illustrated. Daniela má tři děti – dceru Ellu a syna Paula Henryho se současným dlouholetým partnerem Pavolem Haberou a syna Yannicka z předchozího manželství.

    Ačkoliv si známá česká kráska střeží své soukromí, leckdy přeci jen nechá nahlédnout do svého soukromí. Třeba skrze nádhernou starou fotografii se svými dětmi, kde vzpomíná na to, kdy byly ještě malé: "Nejen, že se mi stýská po dobách, kdy byly moje děti tak malé, že jsem je mohla nosit na rukou, ale když se ohlédnu zpět, určitě jsou i věci, které bych udělala jinak. Jasně, děti pro mě byly vždy priorita, ale i tak .. Rodičovství je ta nejúžasnější a zároveň nejnáročnější práce všech dob! Někdy mám pocit, že toho dělám příliš mnoho, jindy se sama sebe ptám, jestli dělám nebo jestli jsem udělala dost. Nikdo vám nedá návod, jak být rodičem a i přes nejlepší úmysly se chybám asi úplně vyhnout nedá. Já jen doufám, že jsem to až tak moc nepokazila," emotivně tehdy sdělila k fotografii Daniela. 

    O neméně dojemná slova se podělila pod fotografií s manželem Pavolem Haberou, ze které láska jenom srší. A my jim přejeme, ať jim láska jenom vzkvétá!

    Video se připravuje ...
    Daniela Peštová • VIDEO: Tereza Kovářová

  • Simona Krainová (50)

    V roce 1989 si Simonu Krainovou vybrala na castingu agentura Madison Models a Simona odcestovala do Paříže, kde začala její úspěšná kariéra. Předváděla například pro Yves Saint Laurent, Max Mara, objevila se na titulkách Elle, Marie Claire a mnoha dalších. Je ředitelkou a zároveň i patronkou soutěže Czechoslovak TopModel a zahrála si i v několika filmech. Je šťastně vdaná za Karla Vágnera, s nímž má dva syny, Maxe a Bruna. O svůj osobní život se se svými fanoušky ráda dělí na sociálních sítích.

    Video se připravuje ...
    Simona Krainová prozradila, podle čeho si vybrala manžela. Bankovní konto to nebylo! • VIDEO: Adam Balažovič

  • Eva Herzigová (50)

    Supermodelka z Litvínova byla před lety označována za nejkrásnější ženu planety a přezdívá se jí Marilyn Monroe z Východu. Kariéru odstartovala v roce 1989, kdy prošla konkurzem agentury Metropolitan Models a odcestovala do Paříže. Mezi největší úspěchy patří reklamní kampaň na podprsenku Wonderbra, kampaň pro Calvina Kleina nebo pózování na obálce Vogue. Stejně jako Simona Krainová, i Eva Herzigová si zahrála ve filmech. Po boku Jiřího Macháčka v českém filmu Pohádkář nebo ve francouzské komedii Strážní andělé. 

    Eva je i v padesáti hvězdou přehlídkových mol. Na nedávném týdnu módy v Paříži byla v čele pozornosti přehlídky Thierry Mugler. Oděna v černém latexovém overalu s korzetovým živůtkem byla absolutní femme fatale a stěží by tak někdo hádal, že si dnes sfoukává 50 svíček na dortu. 

  • Tereza Maxová (51)

    Půvabná modelka zahájila kariéru konkurzem do modelingové agentury v roce 1989 a stejně jako její kolegyně Eva Herzigová odcestovala vstříc své budoucnosti do Paříže. S manželem Burakem Oymenem vychovává tři děti, syna Tobiase, kterého má Tereza z prvního manželství s tenistou Frederikem Fetterleinem, dále pak dceru Mínu a syna Aidena. Tereza má vlastní nadaci – Nadaci Terezy Maxové, jejíž účelem je všestranná podpora a pomoc znevýhodněným a opuštěným dětem s cílem umožnit jim zdravý a bezpečný život v rodinném prostředí.

    Svůj zajímavý život nedávno zvěčnila ve vzpomínkové knížce, výstižně nesoucí její křesní jméno, která je jakousi skládankou módy, jejích myšlenek z deníků i intimní zpovědi z jejího osobního života.

  • Pavlína Němcová (51)

    Rodačka z Děčína se v modelingu pohybuje od 16 let, kdy kariéru modelky odstartovala po oslovení Milady Karasové, šéfky tehdejší modelingové agentury. Její nynější vášní je především herectví, které vystudovala v Paříži a New Yorku. Má za sebou několik rolí, kdy postava novinářka v oscarovém trháku Edith Piaf patří k nejvýznamnějším z nich. Svoji činnost soustředí i na staré zlatnické řemeslo. Díky své vášni k designu založila v roce 2014 značku Goia, která šperky ručně vyrábí v českém zlatnickém ateliéru. 

Autor: Anz, Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  modelka, česká modelka
Diskuse ke článku
.