Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Osobní kuchař modelky Gisele Bündchen prozradil tajemství jejího jídelníčku

7. ledna 2016 | 14:00

Při pohledu na postavu topmodelky Gisele Bündchen, která se za posledních dvacet let téměř nezměnila a kterou i dvě mateřství zanechala bez úhony, je jasné, že se nejedná jen o dar matky přírody. Ani samotné cvičení není všemohoucí, proto si Gisele s manželem Tomem najala vlastního šéfkuchaře, který pečlivě dohlíží na skladbu jejich jídelníčku.

Patří mezi vaše novoroční předsevzetí i stop stav pro sladké a doufáte, že budete mít do léta postavu alespoň srovnatelnou s ženami, které plní stránky lesklých časopisů? Šéfkuchař Gisele Bündchen a jejího muže Toma Bradyho Allen Campbell vás vyvede rychle z omylu. Modelka a hráč amerického fotbalu se totiž stravují mnohem víc než zdravě.

Gisele Bündchen s manželem Tomem Bradym a dětmi.
Autor: Instagram

Osmdesát procent jejich jídelníčku tvoří čerstvá organická zelenina, občas doplněná o hnědou rýži, jáhly nebo fazole. Zbylých dvacet procent je libové maso hovězí, kuřecí a kachní. Z ryb si nejčastěji pochutnávají na divokém lososu. A teď k seznamu toho, co v jejich kuchyni zaručeně nenajdete: žádný bílý cukr, mouka, glutamáty. Olivový olej pouze pro studenou kuchyni, pro tu teplou výhradně kokosový. 

Allen pokrmy pro slavný pár dochucuje výhradně růžovou himálajskou solí. Říkáte si, že to vlastně není tak strašné? To ještě nevíte, že ani ze zeleniny se na jejich talíř nedostane úplně vše, protože Tom nepozře rajčata, brambory, lilek, papriku nebo cuketu. Proč? Tento druh zeleniny totiž není ve výčtu potravin, které mají mít protizánětlivý účinek, a bojovat tak se stárnutím.

A co tam máme dál? Jestli se budete chtít stravovat jako Gisele a Tom, zapomeňte na kávu, kofein i mléčné produkty. Děti jedí ovoce, ale Tom skoro vůbec, jedinou výjimkou jsou banány, a to ještě pouze jako součást smoothie.

Gisele Bündchen
Autor: Instagram

Šéfkuchař Allen Campbell nikdy předtím jako soukromý kuchař nepracoval. S rodinou se poznal při jejich pobytu v hotelu v Miami. Pro rodinu začal vařit v době, když mladší dceři Vivien bylo teprve devět měsíců, takže její první jídlo bylo už od Allena. Ten v rozhovoru pro web Boston.com prozradil, že všichni jedí devadesát procent svého času pořád to stejné. Jediné, co připravuje Gisele osobně, jsou každodenní obědy pro staršího syna Benjamina.


Každý – i přísný – dietář si občas zahřeší, nejinak je tomu i v tomto případě, ale asi se budete divit, co superzdravá rodina nazývá hříchem. Když se chtějí opravdu odvázat a dopřát si, zařadí do svého jídelníčku česnek opečený v kokosovém oleji, opražené mandle, citronovou trávu nebo zázvor. Allen jim připravuje menu vždy několik dní předem, aby si ho mohli v klidu projít, než nakoupí čerstvé potraviny od místních farmářů. Šéfkuchař si svou práci pochvaluje, protože vařit pro lidi, kteří umějí ocenit jeho kuchařské umění, jsou pohodáři, a navíc mají kariéru založenou na svém těle, se jen tak někomu nepoštěstí.