Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V novém kalendáři Pirelli už neuvidíme modelky! Nahradí je Serena Williams nebo Yoko Ono

Video se připravuje ...
Takto se fotil zlomový kalendář Pirelli pro rok 2016.
VIDEO: youtube.com
1. prosince 2015 | 09:45

Nejprestižnější světový kalendář Pirelli opět dokazuje, že není jen hezkým pozlátkem, ale že má nápad a styl. Zatímco v předchozích letech se v něm objevovaly nejkrásnější ženy a modelky celého světa, ten na rok 2016 má být jiný. Americká fotografka Annie Leibovitz jej totiž zasvětila nejinspirativnějším ženám současnosti.

Ve 43. ročníku kalendáře Pirelli se tak místo slavných jmen z přehlídkových mol objeví neméně slavná jména z nejrůznějších oblastí – od sportu přes umění a byznys až po blogy.

Přestože kalendář Pirelli byl odjakživa symbolem luxusu, exotiky a sex-appealu, Annie Leibovitz se rozhodla, že místo focení tentokrát přesune do studia a své modelky-ženy bude oslavovat i za něco jiného, než je jen krásné tělo. I když to samozřejmě hraje také jednu z hlavních úloh.

Na stránkách kalendáře Pirelli pro rok 2016 tak budete mít možnost vidět tenistku Serenu Williams, spisovatelku, herečku a nejlepší přítelkyni Jennifer Lawrence Amy Schumer nebo blogerku Yao Chan, která má na sociálních sítích více než sedmdesát milionů fanoušků.

Čínská blogerka Yao Chan
Autor: Pirelli

Kromě toho ale dokázala Annie před hledáček svého fotoaparátu nalákat i takové legendy, jako jsou rocková zpěvačka Patti Smith nebo kontroverzní postava světového umění a vdova po Johnu Lennonovi Yoko Ono.

Umělkyně a vdova po Johnu Lennonovi Yoko Ono
Autor: instagram

Rozhodnutí, kterým kalendář a značka Pirelli vystupují z maskulinního světa a oslavují ženu nejen kvůli tomu, jak vypadá, ale také díky tomu, co dokázala, se rozhodly podpořit i ženy, které mění svět a které se také na stránkách kalendáře objeví. Jsou to například Shirin Neshat, která dokumentuje a ukazuje ženy žijící v islámu, nebo americká feministka, novinářka a zpěvačka Tavi Gevinson a mnoho dalších.

Na to, jak kalendář Pirelli pro rok 2016 vznikal, se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: brig