Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Victoria Beckham nebo Caitlyn Jenner: Svět zná ženy roku 2015

18. listopadu 2015 | 06:00

Magazín Glamour vyhlásil ženami roku bojovnice za mír, světovou návrhářku Victorii Beckham nebo přeoperovaného muže. Ocenění poukazuje na úspěchy žen v oblasti módy, politiky, sportu a dalších oblastech. Tyto ženy inspirují svět kolem sebe, a tak se staly vítězkami 25. vyhlášení Ženy roku Glamour 2015.

Americký časopis Glamour každoročně oslavuje úspěchy žen. Ocenění v různých oblastech udílí jak slavným osobnostem, tak i zdánlivě obyčejným ženám. Slavnostní vyhlášení se konalo 9. listopadu a jednalo se o jubilejní 25. ročník.

Herečka Reese Witherspoon (39) si odnesla cenu Hollywoodská hrdinka za založení produkční firmy, která natáčí filmy s ženami v hlavních rolích. Cena Módní síla skončila v rukou Victorie Beckham (41), která je nejen úspěšnou návrhářkou, ale i ambasadorkou dobré vůle OSN. Darovala miliony na charity.

Victoria na předávání cen se svým synem Brooklynem.
Autor: Instagram.com

Misty Copeland (33) obdržela cenu Skvělý výkon, jelikož se jako první Afroameričanka stala primabalerínou prestižní taneční soutěže a stala se také hlavní tanečnicí v American Ballet Theatre. Podnikatelkou roku byla vyhlášena Elizabeth Holmes (31), která ve svých devatenácti letech založila společnost na krevní testy Theranos. Výnos se od založení společnosti v roce 2003 vyšplhal na 4,5 miliardy dolarů.

Reese Witherspoon j
Autor: Twitter CTV

Přívlastek Obhájce zdraví připsali prezidentce neziskové organizace pro plánované rodičovství Cecile Richards (58). Cenu Usmiřovatel dostala pětice žen, které hledaly mírové řešení po masakru v kostele v Charlestonu. Dnes Alana Simmons, Nadine Collier, Bethane Middleton-Brown, Felicia Sanders a Polly Sheppard učí lidi, jak udržet mír a jednotnost světa.

Hráčkami roku byly vyhlášeny fotbalistky národního týmu USA, které vyhrály mistrovství světa. Jejich výkony a to, jak dominovaly, jsou inspirativní pro sportovce po celém světě.

Bývalý olympionik Bruce Jenner, který se nechal přeoperovat na ženu a nechal se přejmenovat na Caitlyn Jenner (66), vyhrál cenu Transsexuální šampion. Snaží se bojovat proti sebevraždám, které vznikají z problémů s přijetím svého pohlaví. 

Autor: Veronika Decsyová, luh