Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

George Clooney a Amal: Takhle vypadal jejich první rok manželství

17. října 2015 | 06:00

Vypadalo to, že se lamač ženských srdcí George Clooney už nikdy neožení. Měl celou plejádu vážných známostí, ovšem nakonec se svatba nekonala. Jenže jakmile vstoupila na scénu exotická právnička Amal Alamuddin, všechno vzalo rychlý obrat a nedávno oslavil stále zamilovaný páreček roční výročí svatby. A jak jim to sluší!


Nebezpečně chytrá

Amal pochází původně z Portugalska, ale práva vystudovala na Oxfordské univerzitě ve Velké Británii. Specializuje se na mezinárodní a trestní právo a hovoří plynně čtyřmi jazyky. Možná také proto George neotálel, loni v dubnu ji požádal o ruku a o pět měsíců později už byla ruka v rukávě! Přesto občas herec s humorem přizná, že si vedle své ženy občas připadá jako úplný idiot. Zdá se, že jejich vztah neustále vzkvétá. Na roční výročí si zašli na večeři, kterou vybírala Amal. Prý to umí lépe…

Pan Nepolapitelný

Než propadl filmovému řemeslu, studoval George po vzoru svého otce žurnalistiku. Ačkoli nakonec zvolil hereckou kariéru, dodnes se angažuje v politice a v řadě humanitárních organizací. Podporoval například zvolení amerického prezidenta Baracka Obamy. První manželství s herečkou Taliou Balsam mu vydrželo jen necelé čtyři roky. Mezi jeho slavné přítelkyně patřily například herečky Renée Zellweger nebo Krista Allen.