Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Proč milujeme kriminálníky? Přítelkyně čekaly roky na Berdycha i na Jonáka

  • 12. října 2015 | 06:00

    Vrazi, únosci, lupiči, zloději nebo muži, kteří zpronevěřili miliony... Většina z nás by se takovým lidem vyhnula obloukem. Nechtěli bychom s nimi mít vůbec nic společného. Zajímavé ale je, že i přes to všechno si odsouzení muži na osamělost nemohou stěžovat. Co je na mužích s "poskvrněným" rejstříkem tak přitažlivého?

  • Ivan Jonák: odsouzený na 18 let za vraždu

    Ivan Jonák se láskyplně tulí k těhotenskému bříšku exmilenky Jany.
    Autor: Facebook
    Na nezájem žen si rozhodně nemůže stěžovat bývalý majitel Discolandu Sylvie a kontroverzní podnikatel Ivan Jonák (59), odsouzený na osmnáct let za nájemnou vraždu své manželky. Po propuštění z vězení šel z jedné náruče do druhé. "Řekl bych, že rozhodně netrpím nedostatkem přítelkyň," svěřil se před necelým rokem v reportáži
    pro Top Star Magazín s tím, že je z toho sám překvapený.

    Tajemství jeho úspěchu u žen je prý v tom, že mu nejde jenom o sex. "Umím jim naslouchat. Zajímají mě jejich potřeby a nejde mi jenom o ukojení sexuálních potřeb. Zajímá mě hlavně ženská jako člověk. A to ženy dokážou ocenit," dodal.

    Evidentně mu vůbec nevadilo, že na něj celou tu dlouhou dobu oddaně čekala jeho milenka Jana Vejtasová, které něžně říká Plamínek. S bývalou striptérkou, která je v osmém měsíci těhotenství, teď Jonák dokonce čeká svého dalšího potomka. 

  • David Berdych: odsouzený na 15 let za únosy a loupeže

    Šťastný David Berdych se v říjnu oženil se svou vyvolenou. Čekala na něho 11 let.
    Autor: L. Křivan, Z. Pecák

    Celých jedenáct let vydržela na Davida Berdycha (42), který byl odsouzen za vydírání, únosy a loupeže na patnáct let, čekat jeho přítelkyně – kosmetička  Marie Královcová. Nevadilo jí, že její přítel v minulosti patřil mezi nejobávanější české zločince. Jeho propuštění se dočkala v červnu letošního roku. Od té doby neuplynuly ani čtyři měsíce, a Berdych o získanou svobodu zase přišel. Před týdnem totiž řekl své věrné milence své ano. Malá svatba proběhla v pražském Libeňském zámečku. Na obřadu si snoubenci nechali zahrát píseň Voda, čo ma drží nad vodou od slovenské kapely Elán.

  • Marek Vít: odsouzený na 8 let za finanční podvody

    Marek Vít a jeho manželka Mirka Čejková se za mřížemi dokonce pokoušeli o miminko.
    Autor: Pavel Machan

    Kdysi populární moderátorka Mirka Čejková se za svého přítele, podnikatele Marka Víta (45), který byl odsouzen za finanční podvody a nakonec za dobré chování propuštěn v půlce trestu, dokonce v roce 2005 za mřížemi ve věznici ve Všehrdech na Chomutovsku provdala. Bylo to už její třetí manželství. Během výkonu jeho trestu se pokoušeli i o miminko. Šlo to prý ale jen dvakrát měsíčně, když spolu mohli trávit noc na hotelu. Idylka však nakonec netrvala dlouho. Po pěti letech požádala Čejková o rozvod. Tvrdila, že to byl omyl a svazek z vypočítavosti. "Myslím, že měl předem všechno promyšlené. Jsem přesvědčená, že se chtěl po mém boku jen zviditelnit," prohlásila tenkrát před soudní síní. Navíc tvrdila, že manželství bylo peklo a Vít ji i fyzicky napadl.

  • Jiří Kajínek: odsouzený na doživotí za vraždy a pokus o vraždu

    Jiřího Kajínka pravidelně ve vězení navštěvuje dlouholetá přítelkyně, s níž se seznámil ještě předtím, než byl odsouzen na doživotí.
    Autor: Archiv J. Kajínka

    A osamělostí netrpí ani nejznámější český vězeň Jiří Kajínek (54). Odsouzen byl na doživotí za to, že v roce 1993 údajně na objednávku zastřelil v serpentinách pod věznicí Plzeň-Bory podnikatele Štefana Jandu a jeho osobního strážce Juliána Pokoše. Druhý bodyguard útok přežil.

    Kajínek, který je více než patnáct let ve vězení, má dlouholetou přítelkyni – psycholožku a doktorku filozofie. Prý se seznámili ještě předtím, než byl odsouzen na doživotí. Hlavní kontakt milenci udržují prostřednictvím telefonu. "Mohl mi jednou denně telefonovat, tedy jen v pracovní dny, deset minut. Ale bylo to komplikované, nespouštěla jsem mobil z očí, abych nezmeškala jeho hovor. Všechno bylo nahráváno, což není příjemný pocit. Ale lepší než nic," svěřila se loni magazínu Týden. Polibky, intimní doteky, natož sex nepřicházejí v úvahu. Jako doživotně odsouzený nemá Kajínek možnost přijmout návštěvu v místnosti bez kontroly.

  • David Rath: odsouzený na 8,5 roku za přijetí úplatku

    S milenkou se David Rath stýká i veřejně. Manželka o ní ví.
    Autor: Foto: ČTK, archiv Blesku

    David Rath ženy miluje a ony milují jeho. Bývalý poslanec a středočeský hejtman tak má oddané "čekatelky" hned dvě. Manželku Evu, lékařku, se kterou má syna Daniela, a také milenku Renatu Horkou, s níž má druhého syna Filipa. Zajímavé je, že obě ženy o sobě vědí. Dokonce bydlí nedaleko sebe. A Rath střídavě žije s oběma. I když častěji čas tráví právě s milenkou. Otázkou zůstává, zda na něj také obě vydrží čekat. Za manipulaci veřejných zakázek mu totiž hrozí další roky vězení navíc.

Diskuse ke článku
.