Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Video: Lucie Bílá: Nepodceňujte rakovinu prsu!

Video se připravuje ...
VIDEO: komerční prezentace
5. října 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Rakovina prsu je zákeřná nemoc, kterou u nás během svého života onemocní každá osmá žena. Každá čtvrtá této nemoci bohužel podlehne. Na vině je ve většině případů především pozdní odhalení nádoru. České ženy totiž podceňují prevenci této nemoci, a i přes probíhající osvětu, nechodí na pravidelné prohlídky k lékaři. Právě proto vznikl projekt For You, jehož cílem je tuto situaci zlepšit.

Prevence vám může zachránit život!

Projekt For You od NN Životní pojišťovny se snaží upozornit české ženy, aby nepodceňovaly prevenci rakoviny prsu a pohlavních orgánů. Právě rakovina prsu patří k těm typům nádorů, jejichž objevení v brzkém stádiu znamená více než 90% šanci na úplné vyléčení. Ženy by proto měly podstupovat screeningové vyšetření prsou a pravidelně si provádět samovyšetření prsou, které je může upozornit na případný problém.

Hrdnou patronkou projektu For You je už třetím rokem Lucie Bílá, která sama dobře ví, jak nebezpečná může rakovina být.  „Tento projekt je pro mne od začátku skvělý a po všech stránkách velký. Týká se žen, týká se jejich života, a jestli opravdu stojí něco za boj, tak je to čas, který tady můžeme být. Život je nádherný, když jsme zdravé, ale může být nádherný, i když nám zdraví neslouží, ale nejsme na to přitom samy. A o tom projekt For You je,“ vysvětluje Lucie svou motivaci stát se ambasadorkou projektu.

Jak poznat rakovinu prsu?

Součástí projektu For You je i preventivně-edukativní projekt „Nejde jen o prsa“, který je připravován ve spolupráci s organizací Aliance žen s rakovinou prsu. K šíření informovanosti o prevenci rakoviny přispívají internetové stránky www.foryou.cz, a to především prostřednictvím článků či rozhovorů s odborníky na onkologická onemocnění. Zájemkyně mohou využít služeb online poradny a čerpat informace ze speciální encyklopedie, která podrobně vysvětluje zásady prevence, příznaky, průběh i léčbu rakoviny prsu a pohlavních orgánů.

Myslete na zadní vrátka

Ani sebelepší prevence nedokáže zcela zabránit vzniku onemocnění. Proto je součástí projektu For You také stejnojmenné pojištění pro případ rakoviny prsu a pohlavních orgánů, jehož prostřednictvím vyplácí NN Životní pojišťovna svým klientkám v případě diagnózy rakoviny prsu nebo pohlavních orgánů až 750 000 korun. „Tento projekt totiž upozorňuje na význam prevence rakoviny prsu a pohlavních orgánů, ale stará se i o ty, kterým už nemoc do života vstoupila,“ dodává Lucie Bílá.

Nejste na to sama!

Kromě výplaty až 750 000 Kč může pacientka využívat také unikátní asistenční služby v hodnotě 20 000 Kč. Mezi ty patří například úklid domácnosti, hlídání dětí, venčení domácích mazlíčků či doprava na vyšetření. Tyto služby usnadní pacientce život během léčby a ušetří jí maximum práce a starostí.

Odborník vždy po ruce

Ihned po uzavření pojištění For You může každá klientka navíc neomezeně čerpat služby telefonické asistence, které nabízejí informace z oblasti prevence, obecné zdravotní informace nebo odborné konzultace ohledně obvyklého postupu řešení zdravotního problému.

Více informací o projektu i pojištění For You naleznete na webových stránkách, kde je možné pojištění také sjednat, a to online z pohodlí domova.