Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejošklivější modelka na světě Melanie Gaydos trpí vzácnou chorobou, a přesto je za hvězdu!

4. září 2015 | 06:00

V modelingovém průmyslu je vše především o originalitě. Udávají se stále nové trendy, hledají se nové neotřelé tváře. Díky tomu, že Melanie dokázala smířit se se svou nemocí a přijmout svůj vzhled, podařilo se jí splnit si svůj sen a stát se modelkou.

"Vždycky jsem toužila dokázat něco většího v životě, být na billboardech nebo na filmovém plátně," říká sedmadvacetiletá Melanie Gaydos. Trpí syndromem ektodermální dysplazie, což je genetická porucha, která způsobuje různé abnormality v růstu vlasů, zubů, nehtů, chrupavek a kostí. Kvůli své nemoci Melanie nemá skoro žádné vlasy ani zuby, ale i tak se od svých 26 let úspěšně živí modelingem.

Za jejím úspěchem stojí i její přítel, který ji k rozhodnutí zkusit modeling postrčil. "Pomohl mi pochopit, že nikdo jiný na světě nevypadá jako já, že v tom tkví můj potenciál," řekla Melanie v rozhovoru pro Yahoo! Style. Na otázku, zda je kvůli své nemoci zahořklá, Melanie odpověděla: "Ne, nijak mě netrápí – ani nikdy netrápila. A pokud ano, tak to bylo jen kvůli lidem, kteří mi řekli něco, co mě naštvalo."

Melanie Gaydos
Autor: instagram.com/melaniegaydos

Sice kvůli nemoci absolvovala už přes 40 operací, ale optimismus, jak je vidět, neztrácí. Má za sebou focení pro přední módní fotografy, nespočet uměleckých fotek, a zahrála si dokonce ve videoklipu německé kapely Rammstein.

Melanie se svým pejskem.
Autor: instagram.com/melaniegaydos

V rozhovoru se také svěřila s tím, že lidé si často kvůli jejímu odlišnému vzhledu myslí, že má rakovinu, je smrtelně nemocná nebo mentálně postižená. "Jednoduše si myslí, že když nevypadám jako oni, tak jsem i hloupější. Většinou je to ale naopak," dodává potutelně.

Melanie se stala součástí projektu Co se skrývá uvnitř (The What's Underneath Project). Během několikaminutového videa se každý z oslovených postupně svléká a hovoří o sobě. Cílem je ukázat, že styl není to, co nosíme na sobě, ale to, co se skrývá uvnitř každého z nás. Podívejte se na upřímnou zpověď Melanie:

Video se připravuje ...
Melanie Gaydos v projektu The What´s Underneath. • VIDEO: youtube.com

Autor: luh