Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Herečka Jana Plodková: Přítel mě vidí radši v šatech než ve vytahaných teplácích

„Bílé košile a černé kalhoty nosím, nejraději. Určitě u mě nenajdete džíny nebo trička s nápisy, takové mám stěží jedno," říká herečka
22. srpna 2015 | 06:00

Držitelka Českého lva Jana Plodková nemá ráda, když ji nazývají módní ikonou. Přesto se té nálepky zřejmě už nezbaví. Hlavní roli v tom samozřejmě hrají její na Čechy víc než vytříbený vkus a netradiční vzhled.

 

„Líbí se mi, jak se oblékají Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Alexa Chung a podobné ženy, ale neinspirují mě natolik, abych hned běžela do obchodu a koupila si něco podobného. Spíš obdivuji jejich odvahu a kreace, které si obléknou.“ Janin vkus je už nějakou dobu konstantní. Barevný základ jejího šatníku tvoří bílá, černá, šedivá a béžová. Na co nedá dopustit, jsou bílé košile, ať už dlouhé ke kolenům nebo krátké, a černé kalhoty, úzké i široké.

Šaty a sukně v Janině šatníku sice své místo mají, ale moc často je neprovětrá, svou ženskost dokáže hravě vyjádřit i jinak, třeba vhodně vypasovanou halenkou. Pro Janu móda znamená komunikaci s okolím a způsob sebevyjádření. „Někdy se ráno probudím a nejsem si úplně jistá, co chci, tak jen sedím před skříní a hledám pocit, který ten den chci mít. Podle toho si vyberu oblečení. Ráda se dobře cítím i doma, takže sáhnu po volných dlouhých šatech. Navíc myslím, že i Filip (optik Filip Žilka, partner Jany Plodkové – pozn. redakce) mě vidí raději v šatech než ve vytahaných teplácích."

Video se připravuje ...
Jana Plodková: Nedovedu si představit žít v USA a nosit u sebe zbraň • VIDEO: Adam Balažovič

S Filipem ostatně módní vkus absolutně sdílí. Vivienne Westwood je oblíbenou návrhářkou jich obou, Jana k tomu ještě přidává Ricka Owense a z těch českých Jakuba Polanku nebo Kateřinu Geislerovou.

Co dalšího si Jana Plodková myslí o módě? Přečtěte si to v novém čísle časopisu OK! Magazine, které se právě objevilo na stáncích.

...
Autor: OK! magazín

Video se připravuje ...