Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Princ George slaví narozeniny! Kensingtonský palác ukázal oslavencovu fotografii

21. července 2015 | 17:00

Těžko byste za poslední dva roky našli na světě známější a sledovanější dítě, než je malý princ George. Následník britského trůnu, který je třetí v pořadí po svém otci, princi Williamovi, a dědečkovi, princi Charlesovi, právě dnes slaví druhé narozeniny. Podívejte se na nejdůležitější okamžiky! 

Ještě ani pořádně nevěděl o světě, a britský lid začal vzývat nového následníka trůnu, který je nyní třetí v pořadí. 22. července 2013 se narodil Jeho královská Výsost princ George Alexander Louis z Cambridge. Je to prvorozený syn prince Williama a vévodkyně z Cambridge Kate.

Princ George přišel na svět v St. Mary’s Hospital – ve stejné porodnici jako jeho otec. O tři měsíce později, 23. října 2013, byl malý princ George pokřtěn. Ceremonie proběhla v královské kapli paláce St James’s. Oblečen byl do stejných šatiček jako všichni jeho předchůdci od roku 1841, kdy je nechala ušít královna Viktorie pro křest své nejstarší dcery. 

Ukažte, já se chci taky podívat!
Autor: Profimedia.cz

Následník trůnu a velký bratr

Za tu dobu toho prožil rozhodně více než kterékoliv dítě v jeho věku. Kromě toho, že s rodiči procestoval nejednu zemi v rámci diplomatických vztahů, před pár měsíci se i v jeho životě udála veliká změna. Z jedináčka se stal starší bráška, který bude za pár let pečovat o svou mladší sestru, princeznu Charlotte. Ta byla na začátku července pokřtěna ve stejném kostele jako matka prince Williama – princezna Diana. 

Podívejte se na klíčové okamžiky v životě malého prince v naší fotogalerii.