Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Princ William a Kate: Třetí dítě? Je to klidně možné

  • První oficiální fotografie královské rodiny po narození malé princezny
    16. července 2015 | 12:15

    Přestože Kate s Williamem teprve pokřtili malou princeznu Charlotte, světem se začínají šířit fámy, že u dvou dětí zdaleka neskončí. Ostatně pyšná maminka Kate se nechala slyšet, že by potomků chtěla pět. A princ William v nedávném rozhovoru něco takového rozhodně nevyloučil. Je to ale dobrý nápad?

  • Těhotenské nevolnosti

    Autor: profimedia.cz
     

    Stejně jako když čekala malého George, i v těhotenství s princeznou Charlotte trpěla Kate silnými předporodními nevolnostmi. A pokud by opravdu s Williamem chtěla přivést na svět celkem pět dětí, musela by velmi brzy opět otěhotnět, protože princeznu přivedla na svět ve 33 letech a zároveň se už v minulých letech nechala slyšet, že do pětatřiceti chce mít tři děti.

    Z této skutečnosti ale není příliš nadšený ošetřující tým královských lékařů. Z medicínského hlediska je totiž každé těhotenství u ženy nad 35 let rizikové a na bezstarostnosti jim nepřidává ani fakt, že Kate v každém těhotenství postihuje právě hyperemesis gravidarum, tedy nadměrná těhotenská nevolnost.

  • Spousta místa

     

    Autor: profimedia.cz

    Pravdou je, že pokud si někdo nemusí dělat starosti se zajištěním vlastních potomků, pak je to právě královská rodina. Ostatně Kate si počet právě pěti dětí nezvolila náhodou. Jejím snem je totiž využít každou ložnici, která v jejich sídle v Anmer Hall je. Pokud by měla na výběr, přála by si celkem dva chlapce a tři děvčata.

  • Zdravotní stav

     

    Autor: Profimedia

    Až na silné těhotenské nevolnosti není zdravotní stav vévodkyně Kate něčím, co by jí mělo v početí třetího potomka bránit. Ačkoliv po porodu George ji přepadla poporodní deprese, vypadá to, že přechodná náladová labilita ji po porodu Charlotte netrápí. Ostatně už šest týdnů po jejím narození si s princem Williamem a malým Georgem vyrazila na festival póla a vesele se svým synkem dováděla.

  • Ideální věkový rozdíl

     

    Autor: Kensingtonský palác

    Vévodkyně má první dvě děti necelé tři roky od sebe, což si mnoho lidí představuje jako ideální věkový rozdíl mezi sourozenci. Podle psychologa Jakuba Jury ale nic takového neexistuje. "Nevěřím tomu, že existuje ideální věkový rozdíl mezi sourozenci, a ani jsem se nesetkal s názorem, že by vůbec měl existovat. Tedy vyjma rodičů, kteří považují věkový rozdíl svých dětí za právě ten nejlepší, což – myslím si – je především důkaz toho, že jsou spokojeni s tím, jak to mají, a že si to zařídili tak, aby byli spokojení, a tak to má být," uvedl Jura na webu Psychologie.cz

  • Nejlepší doba

     

    Autor: EPA, Reu

    Každopádně podle jednoho z posledních rozhovorů s princem Williamem pravděpodobně není důvod, proč by se mladý královský pár neměl snažit o dalšího potomka. Sám William na přímý dotaz odpověděl, že je na takové úvahy ještě brzy, protože se sotva narodila malá Charlotte, ale že nikdy nevíte, co se může stát.

     

    Ostatně princezna je podle tatínkových slov skutečný malý andílek, zatímco George se chová jako většina chlapečků v jeho věku a je pěkný raubíř. Podle Williama je ale Catherine úžasnou matkou a on sám přiznal, jak moc je na ni pyšný.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.