Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hugh Grant, nebo Colin Firth? Kdo z nich stárne lépe?

  • 19. července 2015 | 06:00

    Koho máte radši: Hugha, nebo Colina? My zbožňujeme oba a je až k nevíře, že toto září oslaví už 55. narozeniny. Oba pocházejí z Británie, jsou úspěšnými herci, několikrát si zahráli spolu a Colin je jen o den mladší než Hugh. Prohlédněte si jejich fotky, jak se do jejich tváří postupně zařezává zub času. Kterému to sluší víc?

  • Začátky kariéry

     

    Colin a Hugh za mlada
    Autor: Profimedia.cz

    Colin se narodil do učitelské rodiny a kvůli práci rodičů hodně cestoval. Velkou část svého dětství strávil v Nigérii, a když se pak vrátil do školních lavic v Británii, byl za outsidera a musel se vyrovnávat se šikanou. To, že chce být hercem, věděl už ve svých čtrnácti. Začínal u divadla, kde se mu podařilo získat potřebné kontakty, a jeho filmovým debutem byl snímek Jiná země (1984).

    Hugh je synem učitelky a prodavače koberců. Vystudoval anglickou literaturu na Univerzitě v Oxfordu a jeho filmovým debutem byl film Privilegovaní. Prvním velkým úspěchem pak byla cena na mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách za film Maurice, kde ztvárnil homosexuálního aristokrata.  

  • 1994: Zlomový rok pro Hugha

     

    Hugh ve filmu Čtyři svatby jeden pohřeb a Colin v televizním filmu
    Autor: Profimedia.cz

    Rok 1994 se stal zlomovým v kariéře Hugha. Získal roli v komedii Čtyři svatby a jeden pohřeb, která mu přinesla dokonce Zlatý glóbus. Od té doby se nabídky na role jen hrnuly. Colin si zatím zahrál ve dvou televizních filmech. Velká role na něj teprve čekala...

  • 1995: Pyšný a sexy pan Darcy

    Herci ve filmech na motivy knih Jane Austenové
    Autor: Profimedia.cz

    Scéna, kdy Colin stojí v mokrém tričku, se zaryla do paměti mnoha a mnoha žen. Ano, mluvíme o seriálu Pýcha a předsudek z roku 1995, který Colina vynesl v oblíbenosti až do nebes. Hugh si také zahrál ve filmu podle knižní předlohy Jane Austenové, a to ve snímku Rozum a cit po boku Kate Winslet.

  • Které ženy dobyly jejich srdce?

    Colin se svou ženou Liviou a Hugh se svou bývalkou Liz Hurley
    Autor: Profimedia.cz

    Colin zlomil srdce všem svým fanynkám v roce 1997, když si za ženu vzal Italku Livii Giuggioli. Mají spolu dvě děti a bydlí střídavě v Londýně a Itálii.
    Hugh spadl do dlouhodobého vztahu v roce 1987 s herečkou Liz Hurley, se kterou se seznámil při natáčení filmu. Vydrželo jim to až do roku 2000.

  • 1999: Notting Hill

    Rok 1999: Hugh ve filmu Notting Hill a portrét Colina
    Autor: Profimedia.cz

    V roce 1999 Colinova hvězda moc nezářila. Zahrál si ve filmu Takový jsem byl, který se nedočkal příliš velkého ohlasu. Naopak Hughovi se dařilo, a to díky roli stydlivého knihkupce ve filmu Notting Hill. Zamiluje se do něj slavná herečka v podání Julie Roberts. Kdo by tuto romantickou komedii nemiloval?

  • 2001: Bridget a její osudoví muži

    Fanynky, těšte se! Pokračování Bridget Jones určitě bude.
    Autor: profimedia.cz

    Hugh a Colin se společně sešli při natáčení filmu Deník Bridget Jonesové v roce 2001. Jejich role sedí i na jejich opravdový život v té době, Colin je zadaný a Hugh po rozchodu s Liz Hurley nevázaný a single.

  • 2002: Láska nebeská

     

    Herci ve filmu Láska nebeská
    Autor: Profimedia.cz

    Jen o rok později se znovu setkávají ve filmu, bez kterého si neumíme představit Vánoce – v Lásce nebeské. Hugh zde hraje okouzlujícího premiéra a Colin spisovatele ťulpase. Colin si ještě předtím střihl roli Worthinga ve slavném filmu Jak je důležité míti Filipa s Reese Witherspoon a Hugh zase zazářil v komedii Jak na věc. 

  • 2008 až 2010: Romantické komedie a ceny

     

    Autor: 

    Že je Colin úžasný herec, to jsme věděli, ale že taky umí zpívat? Dokázal to v muzikálu Mamma mia (2008)! Hugh se objevil v komedii Morganovi, kde hrál manžela Sarah Jessiky Parker, nebo ve filmu Hudbu složil, slova napsal (2007), kde se vžil do kůže vyhaslé popové hvězdy z 80. let.

    Velkého úspěchu se Colin dočkal v roce 2010, kdy za snímek Králova řeč, kde si zahrál krále Jiřího V., získal Oscara i Zlatý glóbus. 

  • Současnost

    A takto pánové vypadají dnes!
    Autor: Profimedia.cz

    V roce 2011 na svět přišla Hughova první dcera Tabitha, kterou má s Tinglan Hong. Poté se narodil jeho syn, kterého má s Elisabeth Eberstein, a jen o tři měsíce později se narodil třetí potomek, jehož matkou je znovu Tinglan. Hugh nyní randí s Elisabeth. Zajímavý trojúhelník.

    Colin je i po 18 letech manželství šťastným ženatým mužem a co se týče jeho kariéry, připravuje například remake úspěšného francouzského filmu Nedotknutelní nebo třetí pokračování Deníku Bridget Jonesové, kde se objeví i Hugh. Bez něho by to nebylo stejně ono!

Autor: luh
Diskuse ke článku
.