Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

10 top celebrit z festivalu ve Varech, které objímal nejen Bartoška

  • 15. července 2015 | 06:00

    Filmový festival v Karlových Varech, to je největší přehlídka celebrit. Naštěstí nejen těch českých. Podívejte se na ty nejvýznamnější, které do slavného lázeňského města zavítaly od roku 2000!

  • John Travolta

    V roce 2014 cenu převzal John Travolta.
    Autor: Foto pro Blesk - Profimedia.cz
    Mohl z něj být profesionální fotbalista, ale díky vlivům matky se od 12 let dal na herectví. To byla dozajista nejlepší volba jeho života. Za startovní mezník Johna Travolty je považován filmový snímek Horečka sobotní noci. Další jasnou vstupenkou do Hollywoodu byla nezapomenutelná role Dannyho Zuka ve filmovém muzikálu Pomáda. Role, která Johnovi umožnila vstup na filmová plátna, červené koberce a divadelní prkna. Další role, kterou nelze opomenout: kultovní snímek Quentina Tarantina Pulp fiction – Historky z podsvětí, kde si zahrál po boku ikon, jako jsou Samuel L. Jackson, Uma Thurman a Bruce Willis. Mezi jeho další filmové úspěchy patří i akční thriller Tváří v tvář (s Nicolasem Cagem), sci–fi Bojiště Země nebo thriller Malý svědek. John Travolta se oženil v roce 1991 s herečkou Kelly Preston. Má tři děti: syny Jetta, Benjamina a dceru Ellu Bleu.

  • Morgan Freeman


    Morgan Freeman na karlovarském filmovém festivalu v roce 2000
    Autor: Profimedia.cz
    Jeden z nejúspěšnějších herců z oblasti jižního Chicaga. Původně mechanik u armádního letectva, který se po přestěhování do Kalifornie přihlásil ke studiu herectví na Los Angeles Community College. Jeho hereckým debutem se stal muzikál Hello, Dolly! na divadelních prknech Broadwaye. Do povědomí celého světa se dostal díky snímku Řidič slečny Daisy a fenoménu Vykoupení z věznice Shawshank. O Morganovi se dá říci, že je to muž mnoha tváří. Svědčí o tom i jeho režijní debut z roku 1993 Bopha, snímek líčící osudy jihoafrického černého policisty. Morgan byl i součástí komiksové trilogie o Batmanovi. Mimo jiné si zahrál po boku Jacka Nicholsona v dobrodružném dramatu Než si pro nás přijde. Morgan Freeman byl dvakrát ženatý a má čtyři děti (dva syny, dvě dcery).

  • Jude Law


    Jude Law s Jiřím Bartoškou, od kterého si Cenu prezidenta MFF převzal.
    Autor: Reuters
    Z učitelské rodiny se zrodila hvězda zvaná Jude Law. S hereckou kariérou začal poměrně brzo. Již od svých třinácti let byl členem divadelního souboru National Youth Music Theatre. Velké úspěchy slavil v londýnských souborech: Royal Shakespeare Company, National Theatre. Zaujal především ve filmovém snímku Clinta Eastwooda Půlnoc v zahradě dobra a zla. I voják z filmu Nepřítel před branami nezůstal bez úspěchu. Oblíbili si ho nejen fanoušci, ale i osobnosti z řad kritiků. V roce 1997 se Jude Law oženil s herečkou Sadie Frost. Má s ní syna Raffertyho a dceru Iris.

  • Jamie Dornan


    Jamie Dornan s Jiřím Bartoškou na festivalu v Karlových Varech.
    Autor: M. Hykl, D. Kundrát, P. Machan, M. Pátek
    Poloviční sirotek, model, zpěvák a herec, syn irského porodníka. Vše začalo u Calvina Kleina s Katie Moss, kdy v roce 2006 nafotil veleúspěšnou kampaň. Přesto se jeho tvář dostala do povědomí až při práci na reklamě parfému Dior Homme. Jeho hvězda významně stoupla po natočení fenoménu Padesát odstínů šedi, kde ztvárnil charizmatického multimiliardáře Christiana Greye. Jamie Dornan je Richard Gere nového století. Určitě nás o tom přesvědčí i v připravovaném snímku Atentát, kde si zahraje po boku české herečky Ani Geislerové.

  • Richard Gere


    Jiří Bartoška S Richardem Gerem probrali na večeři detaily programu na další dny.
    Autor: Paparazzi
    Muž, který je snem většiny žen po celé zemi. Charizmatický a talentovaný herec, producent, hudebník. Na jedničkové příčky ho bezesporu vyzdvihla role milionáře ve snímku Pretty Woman. Zajímavostí až paradoxem je, že tuto roli původně přijmout ani nechtěl. Díky tomu, že ho okouzlila herecká partnerka Julia Roberts, nakonec přijal, a stal se tak miláčkem nejen celé Ameriky. Dlouho na sebe nenechaly čekat ani další filmové role ve snímcích První rytíř, Křižovatka, Návrat Sommersbyho. Nejen romantické role provázejí Richarda Gera jeho filmovou biografií. Zahrál si i v akčních thrillerech Rudý labyrint, Šakal, Prvotní strach. Návrat k romantismu ho čeká v komedii Nevěsta na útěku opět s hereckou partnerkou Julií Roberts. Zlatý glóbus získal za roli ve fenomenálním muzikálu Chicago. V letech 1991 až 1995 byl ženatý se supermodelkou Cindy Crawford. V roce 2000 mu partnerka Carey Lowell porodila syna Homera Jamese Jigma Gera. Nejznámější buddhista světa Richard Gere se angažuje v pomoci Tibetu a nyní randí s – o třiatřicet let mladší – Alejandrou Silva.

  • Scarlett Johansson


    Scarlett převzala cenu v roce 2001.
    Autor: Profimedia.cz
    Mladá a talentovaná Newyorčanka Scarlett Johansson se již jako osmiletá holčička dostala na prkna divadla. Debutovala ve filmovém dramatu The Horse Whisperer v režii Roberta Redforda, kde si zahrála dospívající dívku. První ocenění jí obstarala vedlejší role Rebeccy v Ghost World (režisér Terry Zwigoff). Velké obliby se Scarlett dočkala u Woodyho Allena, který jí pro její herecký talent nabídl roli v Match Point – Hra osudu. Od roku 2005 ji mohli diváci spatřit ve filmu Ostrov, a to po boku Ewana McGregora, nebo v akčních trhácích Avengers.

     

  • Sharon Stone


    Sharon Stone
    Autor: Blesk
    Jako byla v šedesátých letech hereckým symbolem Marilyn Monroe, od roku 1992 se jím stala Sharon Stone. Blondýna s neutuchající jiskrou v oku okouzlila nejen davy fanoušků, ale i filmové tvůrce a kritiky. Na samotný vrchol ji vynesla role ve filmu Základní instinkt, kde ztvárnila bestiální spisovatelku se sexuálním apetitem a chutí vraždit. Původně modelka Sharon Stone studovala psaní a výtvarné umění. Spolupracovala i s Woody Allenem, dostala vedlejší roli v thrilleru Total Recall. Fotila pro světoznámý magazín Playboy. Za roli ve snímku Casine získala Zlatý glóbus. Sharon Stone, která by se do jisté míry dala označit za až kontroverzní herečku, převážně udržuje vztahy se ženami. Jen jednou byla vdaná za muže. Adoptovala tři syny a obstarala náhradní babičku pro ně.

  • Helen Mirren


    Helen Mirren na festivalu v roce 2012
    Autor: Profimedia.cz
    Britská herečka, režisérka a držitelka Oscara za nejlepší herecký výkon ve filmu Královna. Dáma, která stárne s noblesou a grácií, majitelka hvězdy na hollywoodském chodníku slávy. Helen Mirren jako režisérka debutovala v roce 2001 krátkým snímkem Happy Birthday. Vlastním jménem Illiana Lydia Vasilievna Mironova má po dědečkovi ruské kořeny. Řadí se mezi přední britské a světové herečky. Ač z ní málem byla učitelka, nakonec se jí herectví přece jen stalo osudným. Výrazná byla svým přístupem k odvážnějším hereckým rolím. V roce 1977 se vdala za režiséra Taylora Hackforda.

  • Susan Sarandon

    Susan zdraví fanoušky a návštěvníky festivalu v roce 2012.
    Autor: Blesk - Pavel Machan, Jan Tůma
    Herečka, která se narodila v městečku Edison poblíž New Yorku, původně vystudovala matematiku, filozofii, dramatické umění a vojenskou strategii. Naštěstí potkala na fakultě herce Chrise Sarandona, svého budoucího manžela, a s ním se přidala k hereckému souboru Garrick Players. Navzdory společné vášni se však manželství rozpadlo. Susan Sarandon si mimo jiné zkusila i role modelky a naivních dívek. Do hvězdných výšin a k nominaci na Oscara ji v roce 1992 vynesla úloha Michaely Odone ve snímku Lék pro Lorenza. Susan Sarandon je známa pro své vedlejší aktivity. Je členkou organizace MADRE, která pomáhá válečným obětem v Latinské Americe. S režisérem Franco Amurrim má dceru. Od roku 1988 žije s hercem a režisérem Timem Robbinsem, s ním má 2 syny.

  • Renée Zellweger


    Renée Zellweger převzala cenu v roce 2007.
    Autor: Profimedia.cz
    Herečka se švýcarsko-norskými kořeny nejvíce zaujala svou rolí nemotorné novinářky Bridget Jones. Díky této postavě se zařadila na seznam hollywoodských celebrit. Zlaté glóby získala za film Sestřička Betty, kde hrála po boku Morgana Freemana, Chrise Rocka, druhý pak za muzikál Chicago, kde se objevila po boku herečky Catherine Zeta-Jones a Richarda Gera. Snímek získal i šest Oscarů. Za roli v díle režiséra Anthonyho Minghelly Návrat do Cold Mountain získala v roce 2003 Oscara. Minulý rok na sebe upozornila hlavně svou výraznou změnou image, ale plastiky vehementně popírá.

Autor: nov, luh
Diskuse ke článku
.