Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Podívejte se, jak se bavil malý George na křtinách své sestry! No není on roztomilý?!

6. července 2015 | 11:25

I když neděle patřila princezně Charlotte a jejímu křtu, málokomu uniklo počínání jejího brášky, malého prince George. Celou událostí se nesl se slušností, jak se patří na dědice trůnu, mával lidem kolem, zajímal se o sestřičku, vítal se s královnou. Ale přece jen toho na dvouletého prince bylo příliš. 

Malý George je rošťák už od pohledu. A na tom nezmění nic ani jeho blonďaté vlásky a kulaté tvářičky. Šibalství mu kouká z očí! Už několikrát to dokázal, třeba před pár týdny na utkání póla, kde byl fandit tátovi, princi Williamovi. Ale maminku nenechal chvíli v klidu, pořád někam utíkal a dával jí pořádně zabrat. 

Na křtu své mladší sestřičky, princezny Charlotte, se choval poněkud ukázněněji. Držel se tatínka za ruku, kynul lidem, kteří se přišli na královskou rodinu podívat, a vítal se s královnou a dalšími příbuznými. Jako správný starší bratr občas omrkl kočárek, jestli je jeho sestřička v pořádku, a dál se věnoval svým povinnostem malého princátka. 

Ale i když mu v žilách koluje modrá krev, ke konci bylo vidět, že už celá ceremonie a dlouhý den George nebaví, a tak přemýšlel, co by kde zase provedl. 

Malý princ musel občas zkontrolovat, jestli je jeho sestřička v pořádku.
Autor: Profimedia.cz

Křest princezny Charlotte Elizabeth Diany, která se narodila 2. května letošního roku, se konal v kostele sv. Máří Magdaleny, kde byla v roce 1961 pokřtěna i princezna Diana. Křest byl soukromý, ale do prostranství kolem kostela se sjeli lidé z celé Anglie, kteří zatoužili vidět královskou rodinu, poprvé od narození malé princezny, pohromadě.