Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kate a William dnes pokřtili princeznu Charlotte. Dočkala se Pippa své role kmotry?

5. července 2015 | 18:06

Královský pár, princ William a vévodkyně Kate, se dnes ukázal poprvé od narození jejich dcery Charlotte na veřejnosti jako rodina. Nemohli si k tomu vybrat lepší příležitost, než je křest dcery Charlotte Elizabeth Diany. 

Vypadá to téměř, jako by si vyšli na nedělní rodinnou vycházku. A oni přitom mají namířeno na křest jejich dcery, princezny Charlotte. Nadšencům postávajícím kolem kostela sv. Máří Magdaleny v Sandringhamu tak dali možnost spatřit poprvé celou rodinu dohromady, včetně malého brášky George. Ten byl oblečen do červených kraťásků a bílé prošívané košile – takto si někteří možná pamatují jako malého i jeho otce, který nosil téměř totožné oblečení. 

Ačkoliv byl křest soukromý, vévoda a vévodkyně z Cambridge se rozhodli udělat událost veřejnou, aby se lidé mohli přijít podívat až ke kostelu. Ovšem to, co se odehrávalo za jeho dveřmi, viděli pouze nejbližší rodina a přátelé. 

Celá rodina kráčí na obřad.
Autor: Profimedia.cz

Sestřenice, bratranci, ale sestra ne

Charlotte má pět kmotrů, ale k překvapení mnoha lidí se jím opět nestala Pippa Middleton, sestra Kate. Místo toho se jimi stali sestřenice Williama Laura Felleowes, blízcí přátelé Williama a Kate Thomas van Straubenzee a James Meade, bratranec Kate Adam Middleton a nejbližší přítelkyně vévodkyně Sophie Carter. 

Pippa Middleton a Carol Middleton, teta a babička malé princezny.
Autor: Profimedia.cz

Princezna Charlotte, čtvrtá v pořadí o trůn, byla pokřtěna vysvěcenou vodou z posvátné řeky Jordán v Izraeli. Pohár, kterým byl tento slavnostní akt proveden, má už svou tradici. Zlatou nádobu nechala vyrobit královna Viktorie a běžně je k vidění spolu s korunovačními klenoty v Tower of London.

Malou Charlotte celý obřad nechával naprosto chladnou.
Autor: Profimedia.cz

Malá princezna na sobě měla samozřejmě stejnou róbu jako její starší bratr. Jde o repliku šatů, které nechala v roce 1842 ušít královna Viktorie pro svou nejstarší dceru. Bohužel už to není stejný originál, ve kterém byl ještě křtěn princ William. Roucho bylo už tak poničené, že se královna rozhodla nechat ušít nové.