Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kate a William dnes pokřtí princeznu Charlotte: Poprvé na veřejnosti jako rodina

  • Princ George s princeznou Charlotte na první společné fotografii
    5. července 2015 | 06:00

    Křtiny princezny Charlotte Elizabeth Diany, druhorozené královského páru Kate Middleton a prince Williama, jsou bezesporu velkou událostí. Bude to totiž teprve podruhé, co ji bude moci spatřit a fotografovat veřejnost, a vůbec poprvé, kdy se na veřejnosti objeví všichni čtyři rodinní příslušníci dohromady. Co o křtinách princezny Charlotte ještě nevíte?

  • Pokřtěna ve stejném kostele jako babička

    Princezna Diana
    Autor: profimedia.cz

    Princezna Charlotte Elizabeth Diana bude pokřtěna v kostele svaté Máří Magdaleny v Sandringhamu, nedaleko rodinného sídla Anmer Hall, kde královská rodinka momentálně přebývá. Velmi dojemné je, že ve stejném kostele byla 30. srpna 1961 pokřtěna také babička princezny Charlotte – zesnulá princezna Diana, po které nosí malá královská holčička jedno ze svých jmen.

  • Ceremoniál povede arcibiskup Justin Welby

    Justin Welby, arcibiskup z Canterbury
    Autor: profimedia.cz

    Celé křtiny budou v rukou duchovní hlavy anglikánské církve – Justina Welby, arcibiskupa z Canterbury, který má s královskou rodinou velké zkušenosti. 23. října 2013 totiž pokřtil i malého prince George.

  • Poprvé jako rodina

    Královský pár s princeznou Charlotte při odchodu z porodnice
    Autor: Foto: Profimedia, Reuters, EPA, ČTK, Facebook

    Teprve podruhé od svého narození 2. května 2015 se princezna Charlotte Elizabeth Diana objeví na veřejnosti, a světová média tak dostanou možnost získat další z jejích fotografií. Vůbec poprvé se navíc na veřejnosti objeví celá královská rodina, tedy Charlotte společně s bratříčkem Georgem, maminkou Kate a tatínkem Williamem.

  • Oblečena v šatech po bráškovi

    Princ George v den svých křtin
    Autor: profimedia.cz

    Také princezna Charlotte bude – stejně jako její bratr princ George – pravděpodobně pokřtěna v replice krajkových šatů, které v roce 1841 nechala ušít královna Victoria pro křest své nejstarší dcery. V těchto šatech byl dokonce v roce 1982 pokřtěn i princ William, avšak originál této róby je již tak opotřebovaný a chatrný, že nechal královský palác ušít naprosto dokonalou kopii, ve které byl pokřtěn právě malý George.

  • Není voda jako voda

    Překrásná druhorozená dcera Kate a Williama první setkání s veřejností prospala.
    Autor: profimedia.cz

    Voda, kterou bude Charlotte pokřtěna, není žádná jiná než vysvěcená voda z posvátné řeky Jordán ležící na území Izraele, ve které podle biblického Nového zákona pokřtil Jan Křtitel také Ježíše Krista. Vodou z Jordánu byl samozřejmě pokřtěn i princ George.

  • Kdo se stane kmotrou?

    Pippa Middleton (29) chce očividně také bohatého manžela.
    Autor: Reuters, ara

    Zatímco v případě prince George se kmotry nestali žádní členové královské rodiny, ale nejbližší přátelé Kate, Williama a princezny Diany, v případě malé princezny Charlotte tomu podle všeho bude naopak. Spekuluje se totiž, že nejpravděpodobnějšími kmotrami malé princezny jsou princezna Eugenie a princezna Beatrice, tedy Williamovy sestřenice. Vyloučena ale není ani sestra Kate – Pippa Middleton.

  • Všichni jsou vítáni

    Princ George s princeznou Charlotte na první společné fotografii
    Autor: Kensingtonský palác

    Přestože je jasné, že samotný obřad bude samozřejmě soukromý, Kate i William dovolili, aby se veřejnost mohla shromáždit na prostranství před kostelem, a oslavit tak s královskou rodinou tento památný den. Dá se předpokládat, že stejně jako u příležitosti křtin prince George se objeví zhruba deset tisíc fanoušků královské rodiny.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.