Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Modelka Elle Macpherson (51): Nechci mít stejné tělo jako ve dvaceti!

3. června 2015 | 06:00

Elle Macpherson (51), rodným jménem Eleanor Nancy Gow, je bývalá australská modelka, herečka a podnikatelka. Během kariéry v modelingu si právem vysloužila přezdívku The Body (Tělo). Dokonalou figurou a mladistvým vzhledem stále konkuruje o mnoho let mladším kolegyním.

 

Ve zkratce o Elle

 

V osmdesátých letech se objevovala po boku Cindy Crawford, Naomi Campbell a Lindy Evangelisty. Byla tváří módní značky spodního prádla, které se pak stalo bestsellerem.

 

V roce 1984 se při focení pro časopis Elle potkala s fotografem Gillem Bensimonem. Po dvouletém vztahu se vzali, ale za dva roky se zase rozvedli. Modelka vychovává dva syny – Arpada Flynna Alexandera Bussona (1998) a Aureliuse Cya Andrease Bussona (2003), které má se svým dalším partnerem, a to francouzským finančníkem Arpadem Bussonem.

 

Elle Macpherson v 80. letech
Autor: profimedia.cz

 

Společně se svým současným manželem Jeffreym Sofferem, kterého si brala v roce 2013, a syny bydlí ve Velké Británii. Hovoří plynně francouzsky, domluví se také italsky a španělsky.

 

Jak to dělá, že vypadá stále dokonale?

 

"Během svého dospívání jsem pochopila, že vše je o rovnováze. Nejsem v žádném případě radikální, neodpírám si různé druhy jídel a nezbavuji se věcí, které mám ráda."

 

Modelka také prozradila, jak se každý den stará o své tělo. Den začíná s půllitrem čisté vody, k tomu nějaké ovoce nebo teplý kompot a v průběhu dne si pochutnává na lněném semínku, borůvkách, malinách, mandlích a chia semínkách. Denně také užívá dvě čajové lžičky "super elixíru" – alkalizujícího zeleného prášku v kokosové vodě.

 

Její další rada, jak si udržet postavu, zní: sportujte. "Sport je pro mě velmi důležitý, i když nemám chuť, jdu cvičit." Uvádí, že miluje plavání, vodní lyžování, windsurfing a také turistiku. Na svých cestách vždy hledá příležitost ke šplhání po skalách. I když je to poměrně nebezpečný a náročný koníček, je to pro ni prý nejlepší forma odpočinku.

 

Elle má ráda windsurfing.
Autor: Isifa.com

 

"Nedívám se na váhu, nevím, kolik vážím. Důležité je, jak se cítím, na jaké úrovni je moje energie a kreativita. To je pro mě důležitější než číslo na váze." V mládí se hodně soustředila na váhu, asi jako většina mladých dívek. Časem poznala, že když přibrala třeba pět kilo, nikdo si toho nevšiml. Její pohled na věc se tím změnil. "Občas jsem sice vážila víc, ale cítila jsem se skvěle. Raději se budu cítit skvěle než se strachovat o to, kolik vážím."

 

Přiznala, že jejím zlozvykem je pití kávy. Dopřává si také hořkou čokoládu a pusinky z vaječných bílků.

 

Je pod každodenním tlakem. Není to však kvůli okolí, aby vypadala dobře zvenku, chce se hlavně cítit dobře uvnitř sebe sama. Prohlásila, že nechce mít stejné tělo, jako měla ve dvaceti letech, jelikož dnes už není stejná, jako byla tehdy.

Autor: tech