Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jandová a Noid na Eurovizi: Zachrání nás před dalším trapasem?

Uspěje rocková dvojice na mezinárodní soutěži?
3. února 2015 | 10:00

Na mezinárodní pěvecké soutěži Eurovision Song Contest nás letos bude reprezentovat Marta Jandová společně s Václavem Noidem Bártou. Rozhodla tak odborná porota, která však v minulosti neměla na české pěvecké zástupce "nos". Zachrání nás letos rockové duo před trapasem?

Letošní ročník Eurovision se koná ve Vídni. Marta Jandová a Václav Noid budou reprezentovat Českou republiku duetem Hope Never Dies – v překladu "naděje nikdy neumírá", což je celkem výstižné. V minulých ročnících se totiž čeští zástupci příliš nevyznamenali.

V roce 2007 se nejoblíbenější česká kapela Kabát umístila na úplně posledním místě. O rok později skončila Tereza Kerndlová předposlední a v roce 2009 v soutěži totálně propadli Gipsy.cz.

Letos věříme

Ostudy už bylo dost! Po několikaleté pauze se Česká televize rozhodla obnovit vysílání mezinárodní soutěže a ukázat všem, že máme i interprety, kteří v cizině zabodují. Zpěvačka Marta Jandová má velké šance. Jednak je v zahraničí velice známá a oblíbená díky své kapele Die Happy, jednak se dvakrát účastnila německé verze soutěže, kterou dokonce jednou s přehledem vyhrála.

Jak zafunguje spojení dvou českých rockerů, se dozvíme 19. května, kdy Marta s Vaškem vystoupí v rámci druhého semifinálového kola. Na finále se pak můžeme těšit 23. května. Všechna kola Eurovision bude vysílat Česká televize a přímo z Vídně bude průběh soutěže komentovat Aleš Háma.

Zaujme české duo v soutěži nebo propadne?
55,1%
44,9%
Děkujeme za Váš hlas!
158 hlasů
129 hlasů

Autor: red