Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Helen Mirren vypadá v reklamě o třicet let mladší. Jaké jsou její triky?

27. ledna 2015 | 16:12

Helen Mirren patří mezi nejznámější a nejrespektovanější herečky Hollywoodu. A v jejích devětašedesáti letech lze říct, že i mezi nejkrásnější. Nyní se stala tváří značky L´Oréal a všichni můžou jen žasnout nad tím, jak úžasně vypadá. V čem tkví její tajemství? 

Že je neslušné odhalovat pravý věk ženy, je sice pravda, ale v tomto případě není důvodem ho tajit. Kdo by si nepřál vypadat v devětašedesáti letech jako herečka Helen Mirren! A navíc u toho ještě zářit takovou pohodou. Možná právě v tom tkví veškeré kouzlo. Za hlavní atribut krásy nepovažuje vzhled, ale vnitřní kouzlo člověka.

„Nemám ráda slovo krása. Jsou lidé, jako třeba David Beckham, kteří jsou fyzicky krásní. A pak jsou tací, kteří jsou neskutečně atraktivní díky své osobnosti, energii, svým šarmem, inteligencí," svěřila se Helen Mirren britskému Daily Mail během natáčení reklamy pro kosmetickou značku L´Oréal. 

Ženy vzhled moc prožívají
Helen Mirren při natáčení reklamy pro L´Oréal v Londýně.
Autor: Profimedia.cz

I když se to může zdát téměř neuvěřitelné, herečka v mládí trpěla komplexy a nízkým sebevědomím. Vyrovnanost, jak už to bývá, přišla až s věkem. „Myslím, že při stárnutí je důležité vypustit některé věci. Ženy to moc prožívají, přitom není důvod proč," prohlásila v rozhovoru pro Daily Mail žena, která se nestydí za své vrásky ani šediny, kterým se s postupujícím věkem nevyhne žádná žena.

Když ji firma L´Oréal oslovila, aby se stala tváří jejich nové kampaně, udělalo jí to velikou radost. „Miluji kosmetiku a tuto značku obzvlášť. Už jen kvůli sloganu: Protože vy za to stojíte. To přesně vystihuje tu ženskost, kterou bychom měly v sobě všechny mít. Sebeúcta je nesmírně důležitá věc," nechala se slyšet herečka. 

Nebojujte s věkem

Podle ní by se každá žena měla na chvíli zastavit a investovat čas pouze sama do sebe. Sednout si s dobrou knížkou, lehnout si do horké vany, dát si šálek čaje a zamyslet se nad tím, jak je jedinečná, výjimečná. 

V čem tedy tkví kouzlo toho neuvěřitelného šarmu a krásy herečky Helen Mirren? V dostatečném sebevědomí, vyrovnanosti se sebou samotnou. A v uvědomění si, že nemá smysl být jako Don Quijote a s věkem bojovat, jako on bojoval s větrnými mlýny.