Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Top 10 nejoblíbenějších účesů všech dob! Kdo nás inspiroval?

  • Tyhle účesy ovlivnily statisíce dívek a žen na celém světě.
    25. září 2014 | 06:00

    Svými vlasovými kreacemi nám někdy slavné ženy vyrážejí dech. Přesto se jimi inspirujeme, více či méně kopírujeme jejich styl. Některé celebrity však dokázaly ovlivnit statisíce dívek a žen. Tady je desítka těch, které se natrvalo vepsaly do dějin trendů krásy.

  • Kate - Vévodkyně z Cambridge

    Kate Middleton
    Autor: Profimedia.cz
    Manželka britského korunního prince Williama se během krátké doby stala ikonou, ke které shlíží spousta žen. Její elegantní a nadčasový styl následují miliony žen na celém světě. V žebříčku nejoblíbenějších účesů všech dob skončila na krásném desátém místě. Kate sází na přirozenost, proto ji nejčastěji můžeme vidět s rozpuštěnými, lehce zvlněnými vlasy. A i když se čím dál častěji ozývají hlasy stylistů, kteří vévodkyni Kate doporučují její dlouhé vlasy zkrátit, my říkáme ne.
  • Annie Lennox

    Annie Lennox je bývalou frontmankou skupiny Eurythmics
    Autor: profimedia.cz
    Na devátém místě skončila britská zpěvačka, kterou proslavilo duo Eurythmics. O jejím avantgardním účesu, který měla na cestě ke slávě, se tradují téměř legendy. Její krátký sestřih na "ježka" velmi přispěl k módě záměny pohlaví.
  • Mia Farrow

    Mia Farrow s Frankem Sinatrou
    Autor: Profimedia.cz, ČTK
    Na osmém místě žebříčku skončila další kráska s klučičím sestřihem, který dal totlik vyniknout jejím nádherným očím. Desítky let se předpokládalo, že herečku před natáčením filmu Rosemary má děťátko v roce 1968, ostříhal slavný kadeřník Vidal Sassoon. Loni, přibližně rok po jeho smrti, se ale Mia přiznala, že tehdy si vlasy ostříhala sama. Nikdo v té době nemohl předpokládat, jakým hitem se její krátký účes stane.
  • Margaret Thatcher

    Každý outfit musel dokonale ladit.
    Autor: profimedia.cz
    Sedmé místo patří železné lady a jejímu ikonickému účesu. Natupírované vlasy jí prý doporučili nosit její poradci, aby působila jemněji. Je veřejným tajemstvím, že byla posedlá návštěvami kadeřníka, které nevynechávala ani během vypjatých mezinárodních konferencí.
  • Grace Jones

     

    Grace Jones
    Autor: profimedia.cz

     

    Na 6. místo se se svými odvážnými nakrátko ostříhanými kudrlinkami vyšplhala jamajsko-americká zpěvačka, modelka a herečka. Kontroverzní hvězdu budete znát jako velmi nápadnou herečku z filmů jako "Ničitel Conan" a především z legendární bondovky s názvem "Vyhlídky na vraždu".

  • Mary Quant

    Vynálezkyně minisukně Mary Quant
    Autor: profimedia.cz
    Páté místo zaujala světoznámá módní návrhářka, "vynálezkyně" minisukně, která udávala v 60. letech tón svým krátkým geometrickým sestřihem od kadeřníka Vidala Sasoona. "Jeho účesy byly perfektní protiváhou k mým dlouhonohým minisukním," vzpomíná ve své autobiografii. 
  • Princezna Diana

    Diana na Jessie hodně žárlila, protože se sblížila s jejími syny
    Autor: AFP
    Čtvrtá příčka pak patří všemi milované Lady Di. V součastnosti působí tenhle účes dost retro. Během svého života ale měla Diana velkou moc. Zejména po příchodu do královské rodiny spustila stejnou vlnu šílenství, jako v současnosti Kate Middleton. Nemůžete se proto divit, že její precizně vyfoukané vlasy posloužily jako vzor nejen pro dámy z rodné Anglie, ale i pro velkou část Evropy.
  • Amy Winehouse

    Amy zemřela 22. července 2011
    Autor: ČTK
    Na třetím místě skončila zesnulá zpěvačka, jejíž jedinečný vyčesaný účes ve tvaru včelího úlu utkvěl s paměti mnoha z nás. Na hlavě jí ho vytvořil dlouholetý kamarád, kadeřník Alex Foden. A rozhodně se mu nedá upřít, že byl tenhle účes atypický a nezapomenutelný.
  • Marilyn Monroe

    Proměna v Marylin Monroe je dokonalá
    Autor: ČTK, EPA, REUTERS
    Úžasné druhé místo patří téhle svůdně zasněné blondýnce, která byla sex symbolem 50. let. Její platinové vlny se pro ni staly typické stejně jako oblé křivky. Našly si poměrně velké množství imitátorek, ale i imitátorů. Výrobci peroxidu jí mohli děkovat – díky Marilyn šel na odbyt jako nikdy předtím. 
  • Jennifer Aniston

    Jennifer Aniston.
    Autor: profimedia.cz
    Zlato si zaslouženě odnáší Rachel ze situačního komediálního seriálu Přatelé. Vzdušný účes, který tvořily rovné, postupně sestříhané vlasy, vymyslel Jennin kadeřník Chris McMilla. Jennifer však nadšení obdivovatelek jejího, dnes už celosvětově proslulého účesu, pro který se vžil název Rachel, nesdílela. V roce 2011 se dokonce svěřila magazínu Allure, že "to byl snad ten nejošklivější účes, jaký kdy viděla".

Klíčová slova:  vip, vlasy, nejlepší účes
Diskuse ke článku
.