Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Poznáte slavné hvězdy? Dramaticky změnily svůj vzhled kvůli roli

  • Scarlett Johansson kvůli filmové roli radikálně zhubla a změnila barvu vlasů.
    8. září 2014 | 06:32

    Hubnou, tloustnou, tráví hodiny v posilovně, nechají si oholit vlasy, potetovat se... Pro to, aby dostali vysněnou roli, jsou zkrátka i ty největší hvězdy často schopné udělat téměř nemožné. Podívejte se, kdo byl kvůli práci ochotný obětovat svůj obvyklý vzhled a proměnil se v někoho úplně jiného. 

  • Scarlett Johansson

    Scarlett Johansson kvůli filmové roli radikálně zhubla a změnila barvu vlasů.
    Autor: Profimedia.cz
    Americká herečka kvůli roli ve filmu o superhrdinech The Avengers začala běhat. Ve filmu totiž většinu času musela pobíhat v upnuté černé kombinéze, která zvýrazňuje její postavu. A protože se její křivky trochu zaoblily, musela s tím něco rychle udělat. Vždyť kdo by věřil "superženě" s macatými stehny a tukovou pneumatikou kolem pasu.
  • Matthew McConaughey

    Herec Matthew McConaughey drží drastickou dietu, kvůli přípravě na svoji novou filmovou roli
    Autor: profimedia.cz
    Jeho vypracované tělo fanynky milovaly. Jenže v polově roku 2012 začal Mathew ztrácet váhu. Během pár měsíců byl o 20 kilo lehčí. Spekulovalo se o vážné nemoci. On se ale jen připravoval na roli ve filmu Dallas Buyer‘s Club, kde si zahrál oběť choroby AIDS. Všichni byli z jeho vizáže všichni naprosto zděšeni, vypadal opravdu jako troska před smrtí! 
  • Charlize Theron

    Charlize Theron
    Autor: reprofoto INT
    Její nádhernou blond hřívu všichni obdivovali. V roce 2007 ji časopis Esquire zvolil nejvíc sexy ženou světa. Ona se ale kvůli roli nechala ostříhat dohola. Ve filmu Monster se totiž proměnila v masovou vražedkyni Aileen Wuornos, která zabila sedm mužů a dostala trest smrti na Floridě. Na povrch tak vyplula i skutečnost, že Charlize není blondýnkou od přírody. 
  • Jared Leto

    Jared Leto
    Autor: profimedia.cz
    Je sice spíše muzikantem, přesto má na svém kontě hned několik filmů. A u většiny z nich zvolil Leto drastickou přípravu na vytouženou roli. Postava Marka Chapmana, vraha Johnna Lennona, vyžadovala, aby Jared přibral. Jeho váha narostla o neuvěřitelných 30 kilogramů, musel být kvůli tomu dokonce občas upoután na invalidní vozík. Kvůli roli feťáka Harryho Goldfarba ve filmu Requiem za sen, se zase Leto na měsíc vzdal sexu, cukru a 11 kilo zhubl. Dokonce kvůli vůli onemocněl dnou.
  • Anne Hathaway

    Anne Hathaway jako Fantine v Bídnícícch
    Autor: Bontonfilm
    Důslednou přípravu vyžadovala už její role ve snímku The Dark Knight Rises. 5 dní v týdnu se Anne věnovala cvičení, tréninku s kaskadéry a tanci. Celá příprava trvala 10 měsíců a navíc zahrnovala i speciální dietu, aby se vešla do svého kostýmu a vypadala v něm dobře. Kvůli roli prostitutky Fantiny ve skvělém filmu Bídníci zase musela Anne za velice krátkou dobu zhubnout, aby vypadala ve své roli co nejvěrohodněji. Podle zdrojů mohla jíst pouhých 500 kalorií denně, i když běžně je doporučováno okolo 2000 kalorií. Cílem bylo, aby zhubla skoro 10 kilo během 20 dní a režisér Tom Hooper, tak mohl natočit scénu, při které její postava soužená nemocí umírá. A aby toho nebylo málo, nechala si i ostříhat své krásné vlasy.
  • Ryan Reynolds

    819522:gallery:true:true

     

    Herec kvůli roli ve filmu Blade: Trinity úplně změnil jídelníček a trávil hodiny v posilovně. Denně trénoval více než tři hodiny a jídlo měl rozdělené do 10 porcí. To vše proto, aby měl jako lovec upírů dokonalé tělo. Ryan přibral něco okolo 10 kilo svalové hmoty a snížil tělesný tuk z 11 % na 3 %. People magazine ho poté vyhlásil nejvíce sexy mužem. Nedivíme se...

  • Meryl Streep

    Meryl Streep jako Železná lady Margharet Thatcher
    Autor: EPA, Reuters
    Její poslední významná role je ve snímku Železná lady. Streep jako přípravu zvolila poměrně nudný způsob – chodila na zasedání Dolní sněmovny. Kvůli roli v muzikálu Mamma mia! Meryl zhubla 10 kilo. Tloustla naopak kvůli roli v Madisonských mostech. Nabrala 9 kilo, aby jako žena v domácnosti působila věrohodněji. 
  • Christian Bale

    Christian Bale
    Autor: Profimedia
    Šarmantnního herce, který si udržuje váhu kolem 85 kilo, určitě znáte z mnoha filmů. V roce 2004 na sebe upozornil v jiném snímku - The Machinist (Mechanik), a to především rapidním úbytkem váhy, který byl ochoten podstoupit. Jedl převážně jen vitamínové doplňky, při své výšce zhruba 1,80 m kvůli roli vážil pouhých 56 kilogramů.
  • Renée Zellweger

    Renée Zellweger a její odulé tvářičky v roli Bridget Jones
    Autor: Profimedia.cz

     

    Většina z nás si ji spojuje s nešťastnou a trošku "obtloustlou" Bridget Jonesovou. Kvůli nezapomenutelné postavě si ale René užila své. Aby vypadal přesvědčive, musela přibrat něco přes 10 kilo. Navíc se nechala zaměstnat v britském vydavatelství, aby věděla co obnáší zaměstnání Bridget. A ke všemu se ještě musela učit britský přízvuk. Pro druhý díl Deník Bridget Jonesové: S rozumem v koncích – opět nabírala, tentokrát skoro 12 kilo.

  • Tom Hanks

    1248328:gallery:true:truePřed natáčením Trosečníka Tom Hanks přibral skoro 25 kilogramů, aby vypadal jako usedlý muž ve středních letech. Poté si dal s natáčením rok pauzu, nechal si narůst vousy, vlasy a zhubnul – přesně jakoby žil na opuštěném ostrově.

Klíčová slova:  vip, vzhled, role
Diskuse ke článku
.