Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Slavní hereci, kteří nikdy nezískali Oscara!

  • Úspěšní herci, kteří nikdy nezískali Oscara.
    24. února 2014 | 06:00

    Pouze dva herci ročně si mohou odnést prestižní cenu Oscar za hlavní nebo vedlejší roli. Podívejte, kteří hollywoodští krasavci zatím to štěstí neměli. Jsou mezi nimi i takové hvězdy jako Leonardo DiCaprio nebo Brad Pitt.

  • Johnny Depp (50)

    Johnny Depp
    Autor: profimedia.cz
    Kolik famózních hereckých výkonů bude muset ještě Johnny Depp podat, aby konečně dosáhl na Oscara? Jako jeden z mála sice dokáže fantasticky zahrát opravdu výstřední postavy, ale ani to zřejmě nestačí.

    Za filmy Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, Hledání Země Nezemě a Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street byl na prestižní cenu nominován, ale nakonec ji ani v jednom případě nezískal.

    Nejlepší filmy: Střihoruký Edward, Mrtvý muž, Bojovník, Ospalá díra, Čokoláda, Kokain, Piráti z Karibiku, Karlík a Továrna na čokoládu a spousta dalších.

  • Leonardo DiCaprio (39)

    Stane se Leo náhradním tatínkem a postará se o svoji neteř?
    Autor: Profimedia
    Již dlouho obsazuje příčky nejlépe placených herců světa, je žádaný publikem i chválený kritiky, přesto ještě nezískal to nejprestižnější ocenění.

    Již čtyřikrát mu Oscar unikl o vlásek. V roce 1993 byl nominovaný za vedlejší roli ve filmu Co žere Gilberta Grapea, v roce 2004 za hlavní roli ve filmu Letec, O dva roky později za hlavní roli ve filmu Krvavý diamant a naposledy za hlavní roli ve filmu Vlk z Wall Street. Poslední nominaci možná konečně promění v cennou sošku. To se dozvíme za pár dní.

    Nejlepší filmy: Co žere Gilberta Grapea, Úplné zatmění, Titanic, Pláž, Chyť mě, když to dokážeš, Gangy v New Yorku, Letec, Skrytá identita, Počátek, Velky Gatsby, Vlk z Wall street a spousta dalších.

  • Brad Pitt (50)

    ...
    Autor: profimedia.cz, ČTK, Reuters, EPA, AP
    Brad sice nepatři mezi nejtalentovanější herce, ale zase má velmi širokou diváckou základnu. A musíme uznat, že když se mu role povede, stojí to opravdu za to. Třeba ve filmu 12 opic (získal Zlatý glóbus), Sedm nebo Bábel byl naprosto nepřekonatelný.

    Brad Pitt získal nominaci na Oscara poprvé v roce 1996 za vedlejší roli ve filmu 12 opic, poté v roce 2009 za hlavní roli ve filmu Podivuhodný příběh Benjamina Buttona a před dvěma roky za hlavní roli ve filmu Moneyball.

    Nejlepší filmy: 12 opic, Sedm, Spáči, Sedm let v Tibetu, Seznamte se, Joe Black, Klub Rváčů, Trója, Bábel, Hanební pancharti, Moneyball a světová válka Z.

  • Bruce Willis (58)

    Bruce Willis se známým americký hercem, kterého můžeme vidět převážně v akčních filmech
    Autor: profimedia.cz
    Cena Oscar se "úspěšně" vyhýbá i hrdinovi akčních filmů, Brucovi Willisovi. Alespoň se může utěšovat tím, že získal již dvě ceny Emmy a čtyři Zlaté glóby. Na prestižní cenu Oscar nebyl nikdy ani nominován.

    Nejlepší film: Měsíční svit, Smrtonosná past, Poslední skaut, 12 opic, Pátý element, Šestý smysl, Můj soused zabiják, Sin City, Looper, atd.

  • Tom Cruise (51)

    Tom Cruise vyšel z rovodu ještě celkem levně.
    Autor: Profimedia.cz
    Ano, ani nejslavnější scientolog Tom Cruise během své kariéry nedosáhl toho nejcennějšího ocenění. Rozhodně si ho ovšem zasloužil za Daniela Kaffeeho ve filmu Pár správných chlapů. Stejně dobrý výkon podal i ve vedlejší roli ve filmu Rain Man.

    Nominace získal celkem tři. V roce 1990 za hlavní roli ve filmu Narozen 4. července, v roce 1997 za hlavní roli ve filmu Jerry Meguire a naposledy se sošce přiblížil nominací za vedlejší roli ve filmu Magnolia.

    Nejlepší filmy: Rain Man, Pár správných chlapů, Magnolia, Poslední samuraj, Válka světů a Valkýra.

  • Harrison Ford (71)

    Harrison Ford to neumí ani mimo obrazovku, shodly se kolegyně.
    Autor: Profimedia.cz
    Herecká legenda, Harrison Ford, nejenže nezískal Oscara, ale nikdy si neodnesl ani dalších z prestižních filmových cen. Čtyřikrát byl nominován na Zlatý glóbus a jednou dokonce na Oscara za hlavní roli ve filmu Svědek.

    Nejlepší filmy: Americké graffiti, Star Wars, Apokalypsa, Indiana Jones, Svědek, Uprchlík, Imimgranti a další.

Diskuse ke článku
.