Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kate Moss je 40! Jak se stala nejlepší modelkou všech dob?

17. ledna 2014 | 14:00

Topmodelka Kate Moss včera oslavila 40. narozeniny a my jsme se rozhodli sestavit deset důvodů, proč je právě tato nevšední kráska s kokainovou minulostí považována za nejlepší modelku všech dob.

1. Ve 40 hvězdou

Mnoho modelek je v tomto věku už v "důchodu", ale Kate právě teď plní titulku erotického magazínu Playboy a vypadá na ní naprosto božsky. Podle většiny je Kate nejkrásnějším a nejsvůdnějším "zajíčkem", který se na titulní stránce objevil.

2. Užívá si života

Kate si na rozdíl od ostatních modelek užívá život plnými doušky. Rozhodně nejí jen zeleninu a netráví hodiny v posilovně. Nedávno sice byla přistižena na pláži s trošku větším bříškem, ale o zajímavé nabídky rozhodně nepřišla.

Tahle fotka patří z celé série k těm nejoblečenějším.
Autor: instagram.com

3. Z chyby udělá přednost

Většina modelek své nedostatky skrývá nebo se jich pomocí plastických a estetických úprav úplně zbaví. To Kate udělala ze svých vad na kráse přednosti. Všichni ji milují, přestože má necelých 170 centimetrů, což je na topmodelku velmi málo. A její křivé nohy a mezera mezi zuby? Právě díky těmto chybám je tak žádaná.

4. Udává trendy

Kate není jen slavný "věšák na šaty", ale také po dobu své kariéry udává módní trendy. To právě Kate byla první, která se prošla po Londýně ve válenkách UGG a "mrkvových" džínách a udělala z toho světový hit.

5. S přibývajícím věkem vydělává víc a víc

Na přehlídkovém mole už Kate nevidíme tak často, ale stále vydělává pohádkové peníze. Za rok 2013 si připsala na své konto 14 milionů euro.

Modelka Kate Moss (39).
Autor: profimedia.cz

6. Tají své soukromí

Většina hvězd se denně chlubí fotkami ze svého soukromí a zveřejňují je na svých profilech na sociálních sítích. Kate tohle zásadně nedělá. Jen velmi zřídka poskytne rozhovor a snaží se udržet své soukromí v tajnosti.

7. "Sbalila" naše idoly

Od roku 1994 do roku 1998 randila s hereckým idolem, Johnny Deppem. Na konci 90. let se stal otcem její dcery vydavatel "módní bible"  Dazed and Confused, Jefferson Hack. Mezi další milence slavné modelky patřil i módní fotograf, Mario Sorenti nebo filmový James Bond, David Craig. Jediné, co nikdy nepochopíme, je její vztah s drogově závislým Petem Dohertym.

kate moss
Autor: profimedia.cz

8. Přijímá stárnutí

Kate se rozhodla smířit se stárnutím a odmítla jakékoli estetické a plastické úpravy. Ve svých čtyřiceti má sice už trochu vrásky, kruhy pod očima a náznak celulitidy, ale nenechá se tím rozhodit. 

9. Stala se inspirací

Pojmenování "topmodelka" nestačí, Kate je totiž mnohem víc. Dokázala být inspirací pro různé generace a stala se múzou hudebníků, umělců i fotografů.

10. Sluší jí všechno

Na její chlapecké postavě vypadá překvapivě perfektně jakýkoli outfit. Ať už si vezme roztrhané džíny, rozevlátou sukni nebo luxusní róbu. Jak to sakra dělá?

kate moss
Autor: profimedia.cz