Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Slavní a závislí: Celebrity, které skončily v léčebně

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    7. ledna 2014 | 06:00

    Být slavnou filmovou hvězdou nebo rockerem není vůbec jednoduché. V tomhle byznyse člověk zcela ztratí osobní svobodu, je pronásledován šílenými fanoušky a je nasnadě, že začne své psychické problémy z toho plynoucí, řešit alkoholem nebo drogami. Ty jsou v těchto kruzích také snadno k mání. Které celebrity neminul pobyt v některém z odvykacích zařízení. Pár jsme jich pro vás vybrali.

  • Kesha


    Kesha
    Autor: profimedia.cz
    Americká zpěvačka Kesha přiznala anorexii a bulimii a dobrovolně nastoupila na léčení. „Chci se znova naučit, milovat se takovou jaká jsem,“ přiznala zpěvačka, která poruchu příjmu potravy dlouho sveřepě zapírala. K zásadnímu kroku vyhledání odborné péče ji nakonec přiměla rodina.


  • Iveta Bartošová


    Iveta Bartošová
    Autor: Archiv Blesku
    Největší průšvihářka českého šoubyznysu, jejíž kauzy plní stránky předních deníků je v posledních letech známá především svými problémy s alkoholem a prášky. Ač sama nikdy zcela nepřiznala, že by nějaký problém měla, ocitla se již mnohokrát v péči lékařů.

     

  • Šárka Ullrichová


    Šárka Ullrichová
    Autor: Michal Šula
    Seriálová herečka, která přiznala svou závislost na drogách a jejíž osobní život byl velmi úzce spjat s osudem seriálové postavy seriálu Ulice, se léčila v Červeném Dvoře u Českého Krumlova. Od roku 2008, kdy léčbu podstoupila, se jí daří svou závislost držet pod kontrolou a její život se opět vrátil do normálních kolejí.

     

  • Tereza Pergnerová


    Tereza Pergnerová
    Autor: archiv Blesku
    Jednou z nejznámějších postav českého šoubyznysu Terezu Pergnerovou znají všichni kromě jejích nesporných moderátorských kvalit také proto, že byla závislá na heroinu. Tuto závislost je velice těžké překonat, ale moderátorce se to podařilo a nyní je již několik let zcela čistá.

     

  • David Duchovný


    David Duchovny
    Autor: profimedia.cz
    V případě tohoto amerického herce se nejednalo o závislost na omamných látkách, nýbrž na sexu. "Dobrovolně jsem nastoupil do tohoto zařízení, abych se léčil ze závislosti na sexu. Žádám vás, abyste respektovali soukromí mé ženy a mých dětí, protože s tímto problémem bojujeme jako rodina," prohlásila v roce 2008 hvězda seriálu Akta X.

     

  • Lindsey Lohan


    Lindsey Lohan
    Autor: Reuters
    Tahle americká skandalistka měla pletky se zákonem hned několikrát. Pokaždé to bylo řízení pod vlivem omamných látek. Několikrát dostala od soudu podmínku, ale za její nedodržení jí byla nakonec soudně uložena odvykací kúra na tři měsíce do uzavřené léčebny.

     

  • Zac Efron


    Zac Efron
    Autor: profimedia
    Minulý rok se provalilo, že tenhle sladký hošík a lamač dívčích srdcí po celém světě, tajně podstoupil odvykací kúru. Celých pět měsíců se léčil ze závislosti na kokainu. Zac zazářil již jako dětská hvězda a přísun horentních sum za honoráře, společně s mediálním tlakem a přízni obrovského množství fanoušků pravděpodobně způsobil, že hledal východisko v drogách. Nyní je prý vyléčen.

     

  • Gerard Butler


    Gerard Butler
    Autor: ČTK
    Ani tenhle mužný herec se nevyhnul problémům s drogami. V jeho případě to byly prášky na utišení bolesti. Kvůli své roli ve filmu 300: Bitva u Thermopyl musel hodně cvičit, aby nabyl dostatečně velkou svalovou hmotu a trpěl při tom velkými bolestmi. Prášky na bolest už jedl jako bonbóny a pokračoval s tím i nadále. Když si uvědomil, že je na nich v podstatě závislý, rozhodl se, že s tím musí skoncovat.

     

  • Kelly Osbourn


    Kelly Osbourne
    Autor: Profimedia.cz
    Dcera rockera Ozzyho Osbourna měla poměrně divoké dětství a dospívání. Drogy byly všude kolem, jelikož ani jejímu otci nejsou nijak cizí. V odvykacích zařízeních tak byla skoro jako doma. Na štěstí pro ni si ovšem uvědomila, že takhle se život žít nedá a odrazila se ode dna a nyní je z ní nový člověk.

     

     

     

     

Diskuse ke článku
.