Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Norské království v krizi? Princezna rozprodává oblečení na internetu

2. prosince 2013 | 07:00

Obnošené halenky, sukně, trička, a dokonce i boty. Norská korunní princezna Mette-Marit (40) udělala podzimní úklid v šatníku a vyřazené věci teď nabízí na aukčním serveru. A nemusíme říkat, že zájem o ně je velký.

"Velké množství z našich věcí může být ještě použito, místo toho, abychom je zlikvidovali. Jde o způsob, jak chránit životní prostředí snadným a zábavným způsobem," prohlásila princezna už loni v červnu, když své oblečení světových značek nabízela v aukci poprvé.

A ani tentokrát nejde o žádné levné kousky z tržnice. Dolce & Gabbana, Prada, Gucci, Chloé, Marc Jacobs, DKNY, Miu Miu, Banana Republic, Filippa K... Budoucí královna má zkrátka styl a vytříbený vkus.

Norská princezna Mette Marit udělala čistku v šatníku a své svršky prodává na internetu.
Autor: bloppis.no

Prodejem svých svršků si ale nechce přivydělat nějakou tu korunu na přilepšenou. Všechno to dělá samozřejmě pro charitu. Celý výtěžek z prodeje totiž věnuje na charitativní projekt na ochranu životního prostředí.

Na rozdíl od manželů Victorie a Davida Beckhamových, kteří poté, co minulý týden "pročistili" šatníky, předali své oblečení k prodeji Červenému kříži, to vypadá, že korunní princezna Mette-Marit dělá vše sama.

Tahle nevinně vypadající blondýnka nebyla v minulosti rozhodně žádným "svatouškem", má za sebou poměrně bouřlivé mládí. Užívala lehké drogy, měla nemanželské dítě. Od svatby s korunním princem Haakonem v roce 2001 se však věnuje charitě a získala si srdce většiny svých odpůrců.

Norský korunní pár
Autor: EPA, Reuters