Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nezapomenutelné sexbomby: Nahá Marilyn Monroe, Sophia Loren i Brigitte Bardot

  • Nezapomenutelné sexbomby: Připomeňte si nejpřitažlivější krásky světa, které ovlivňovaly prototyp krásy minulého století.
    12. října 2023 | 06:00

    U nohou jim klečeli muži bez rozdílu věku, ženy toužily vypadat jako ony. Byly krásné, odvážné a sexy. Připomeňte si nejpřitažlivější ženy světa, které ovlivňovaly prototyp krásy minulého století.

  • Sophia Loren

    Jako dospívající dívenka měla přezdívku "Párátko", všichni se jí kvůli jejímu exotickému vzhledu posmívali. Nakonec se však stala jednou z nejkrásnějších a nejrespektovanějších hereček. Navíc patřila Sophia Loren k největším sexsymbolům 20. století. Není divu. Matka příroda k ní rozhodně nebyla skoupá. Dokonalá plná a pevná ňadra kráska poprvé ukázala, když se jako devatenáctiletá svlékla ve filmu Due notti con Cleopatra (Dvě noci s Kleopatrou). Ve filmu si dokonce úplně nahá zaplavala v bazénu.

    Tip na video: Meryl Streep: Poslední klasická hollywoodská herečka?

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Marilyn Monroe

    Krásná, psychicky nevyrovnaná, třikrát nešťastně vdaná, bezdětná, závislá na lécích, hluboce zranitelná, vystrašená, nejistá a rozpolcená... Taková byla ve skutečnosti nejslavnější sexbomba minulého století. Když se v roce 1962 Marilyn naposledy vynořila ve filmu Something's Got to Give (Něco musí prasknout) z bazénu tak, jak ji Pán Bůh stvořil, potvrdila svou pověst sexuální bohyně. Pár dnů nato byla nalezena mrtvá...

  • Brigitte Bardot

    Kráska ze Saint-Tropez se stala sexsymbolem 50. let určitě oprávněně. Už v patnácti letech se objevila na stránkách Elle, jen pár let poté zazářila i na filmovém plátně. Její silně nalíčené oči, které tak kontrastovaly s dlouhými blond vlasy v drdolu, pronásledovaly ve snech tisíce mužů. Legendární BB však bohužel slávu příliš dobře nenesla a několikrát se pokusila o sebevraždu.

  • Jean Harlow

    Nepřehlédnutelná sexy postava, platinové blond vlasy, fotogenická tvář... "Platinová blondýnka" byla snad vůbec prvním hollywoodským sexuálním symbolem filmového plátna 30. let. Během krátkého života se jí podařilo natočit šestatřicet filmů. Disponovala však také mimořádným hereckým talentem. Jako první žena se stala dle Amerického filmového institutu „největší americkou legendou na filmovém plátně“ a její fotografie se jako první v barvě objevila v Life Magazine. Nemohla najít štěstí v lásce, a tak hledala útěchu v alkoholu. Zemřela na otravu a selhání ledvin. Bylo jí 26 let.

  • Rita Hayworth

    Smyslná kráska byla považována za první a nejslavnější rusovlasou herečku Hollywoodu. Sexsymbolem 40. let se stala zaslouženě. Její ženská postava byla prostě dokonalá. Jejím stylem bylo především decentní líčení, rudé rty, širší obočí a bohatá hříva. Svou pověst „bohyně lásky“ získala zejména díky fotografiím v magazínu Life, které vyvolaly doslova senzaci. Stala se tak nejžádanější válečnou ženou zobrazovanou na fotografiích a plakátech. 

  • Claudia Cardinale

    Božská, sexy, rafinovaná... Italská hvězda stříbrného plátna a ikona krásy 60. let byla obdivována muži na celém světě. Svému tuniskému původu vděčila za exotický vzhled, díky kterému na muže působila doslova jako zjevení. Málokdo však tuší, že kvůli slávě musela obětovat svobodu i jediného syna.

  • Ursula Andress

    Švýcarská herečka a první bondgirl vůbec svým nesporným sex-appealem ohromovala (nejen) slavné muže. Zapříčinila i rozvod Belmonda, který se do ní bláznivě zamiloval. Její scéna, kdy se po boku Seana Conneryho v bondovce Dr. No objevuje v bílých bikinách, se stala světoznámou. Za svou roli získala v roce 1964 Zlatý glóbus v kategorii Objev roku. Muži jí leželi u nohou, ženy si začaly pořizovat stejné plavky.

Klíčová slova:  sexbomby
Diskuse ke článku
.