Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Návrat slavné skupiny ABBA: Po třiceti letech znovu vystoupí

12. listopadu 2013 | 10:49

Legendární skupina ABBA, která naposledy vystoupila v roce 1983, a přesto prodává ročně zhruba 3 miliony alb a má vlastní muzeum, možná příjemně překvapí své fanoušky a znovu vystoupí.

V příštím roce to bude 40 let od vydání slavného hitu Waterloo, se kterým ABBA vyhrála soutěž Euro Vision Song Contest 1974 a stala se celosvětovým fenoménem. A právě toto výročí by mohlo být důvodem k velké oslavě.

ABBA a čas slávy. Benny Andersson (66), Frida Lyngstad (67), Agnetha Fältskog (63), a Björn Ulvaeus (68).
Autor: Profimedia.cz
"Je to něco, nad čím uvažujeme. Plánujeme nějakým způsobem ono výročí oslavit. Teď nemůžu říct, co z těch plánů vzejde," uvedla zpěvačka Agnetha Fältskogová, která byla dlouhé roky proti tomu, aby se dala skupina opět dohromady.

70. léta: Koncertní kostýmy skupiny ABBA.
Autor: YouTube
O společném vystoupení se spekulovalo už před 5ti lety, ale ze všeho nakonec sešlo a člen skupiny Björn Ulvaeus tehdy prohlásil, že by byl radši, kdyby si je lidé pamatovali jako mladé, plné energie a ctižádosti.

Tak uvidíme, jestli se tentokrát zadaří a na jednom pódiu se opět objeví Agnetha Fältskog (63), Björn Ulvaeus (68), Benny Andersson (66) a Anni-Frid Lyngstad (67) a třeba budou mít opět své legendární barevné kostýmy a boty na vysokých podpatcích.