Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Prapodivná sídla slavných: John Travolta žije v hangáru a Tom Hanks v kanceláři

  • Tom Hanks si pořídil rovnou nejdražší pozemek s domem v celém Los Angeles.
    18. října 2013 | 06:00

    Většina hvězd si potrpí na luxus a svůj majetek dávají na odiv mimo jiné i svými nemovitostmi. Obrovské vily v nejdražších lokalitách světa patří ke standardům movitějších hvězd, avšak některé z nich jdou ještě dál a vybírají si zcela nekonvenční a podivné domy. Zejména příbytky Naomi Cambell, Toma Hankse, Johna Travolty a Courteney Cox vyvolávají spíše rozpaky než obdiv. Všechny tyto stavby můžete vidět v pořadu Nejbláznivější domy, který je k vidění na kanálu Fine Living.

  • Naomi Cambell (43)

    Jedna z nejúspěšnějších modelek světa je známá svou náročností, o čemž dobře věděl i její přítel Vladimir Doronin, ruský miliardář, kterému se často přezdívá moskevský Donald Trump. Aby měl Naomi blíže u sebe, Doronim neváhal poblíž Moskvy postavit supermodelce futuristický dům silně připomínající vesmírnou loď.
    ...
    Autor: profimedia.cz, ČTK, Reuters, Isifia, archiv

    Stejně futuristický interiér čeká na návštěvníky i vevnitř budovy. Avšak ani tento nákladný dům není zárukou pro trvalý závazek, což brzy zjistila i sama topmodelka. Hvězdný pár totiž na jaře 2013 prošel drsným rozchodem, když vyšlo najevo, že Doronim už nějakou dobu pokukuje po Naomině mladší kolegyni, čínské modelce a bývalé čínské miss Luo Zilin (25). Možná se tak brzy dočkáme dalšího unikátního domu.

  • John Travolta (59)


    Velmi netradiční příbytek si zvolil známý hollywoodský herec John Travolta. Svůj monumentální obytný komplex na Floridě připomínající napůl hangár a napůl terminál letiště dokonce pojmenoval Jumbolair. Herec byl už od dětství posedlý létáním a prý si vždy přál mít svoje letadlo na zahradě, do kterého by mohl kdykoliv naskočit a vznést se do nebe.
    ...
    Autor: profimedia.cz, ČTK, Reuters, Isifia, archiv

    Sen si nakonec herec splnil do puntíku, neboť si svůj hangár skutečně doplnil o letadlo, řídící věž i ranvej, které jsou mu ihned i dispozici. Ve své sbírce má i veteránský Boeing 707, který se vyráběl v letech 1958 - 79. Naštěstí jeho manželka má pro druhou polovičku velké pochopení, a tak mu celý letecký projekt, který je vyšel v přepočtu na 95 mil. Kč, schválila.

  • Tom Hanks (57)


    Nejmonstróznější příbytek má však americký oscarový herec Tom Hanks, který si v roce 2010 pořídil dům stojící na vyvýšeném kopci odděleně od ostatních domů. Objekt byl postaven v roce 1966 a nachází se v Pacific Palisades, jedné z nejzámožnějších obytných oblastí na světě. Cena domu činí v přepočtu neuvěřitelných 490 mil. Kč! Celý komplex o rozloze 1 350 m2 spíše připomíná obří kancelářské budovy než útulný obytný dům. 
    Tom Hanks si pořídil rovnou nejdražší pozemek s domem v celém Los Angeles.
    Autor: profimedia.cz, ČTK, Reuters, Isifia, archiv

    Podle realitních makléřů šlo tehdy o nejdražší pozemek s domem v celém Los Angeles, kterému se žádný svou cenou nepřiblížil. Dům o pěti patrech má údajně 4 ložnice a 5 koupelen, aby dokázal uspokojit potřeby těch nejnáročnějších majitelů.

  • Courteney Cox (49)


    Courteney Cox s manželem Davidem Arquettem, kteří již žijí odděleně, měli extravagantní, impozantní dům na Carbon Beach v Malibu od architekta Johna Lautnera. Z dálky to spíše připomínalo starou továrnu. Tento dům si pořídili za 10 milionů dolarů roku 2001. O sedm let později nemovitost prodali majiteli baseballového týmu losangeleských Dodgers Franku McCourtovi a to za 33 milionů.
    ...
    Autor: profimedia.cz, ČTK, Reuters, Isifia, archiv

Diskuse ke článku
.