Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Herci pod maskou: Poznáte slavné tváře, které ve filmu nebyly vidět?

  • Poznáte, kdo se skrývá pod dokonale propracovanými maskami?
    11. září 2013 | 07:00

    Herce a herečky si většinou spojujeme s filmy, ve kterých hráli. Ale co "chudáci" herci, kterým tvář ukryli pod masku? Víte, kdo ztvárnil děsivého Lorda Voldemorta z Harryho Pottera nebo věčně mrzutého "zelenáče" Grinche? Pojďte to s námi zjistit.

  • Opice v podání Heleny Bonham Carter

    ...
    Autor: profimedia.cz
    V americkém sci-fi dramatu se to perfektními maskami jen hemžilo. Nadšenci, kteří vědí, že režisér Tim Burton si do všech filmů obsazuje svou oblíbenou herečku Helenu Bonham Carter, ji možná pod maskou opice poznali. Obyčejný divák neměl díky dokonalé práci maskéru šanci.
  • Grinch v podání Jima Careyho

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Zelený "skřítek", který nesnáší Vánoce, se stal tradicí. Každoročně během svátků se na tuto hranou pohádku můžeme těšit a pokochat se perfektním výkonem komika Jima Careyho. Nevěděli jste to? Ano, je to tak. Právě tento velmi oblíbený americký komik hraje nerudného Grinche. Carey si zřejmě oblíbil role pod zelenou maskou (hlavní role ve filmu Maska).
  • Lord Voldemort v podání Ralpha Fiennese

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Zápornou postavu z filmů Harry Potter asi není třeba představovat. Opět tady zapracovaly šikovné ruce maskérů a slavný herec byl pod maskou k nepoznání. A kdo tedy ztvárnil hrozivého Voldemorta? Byl to britský herec Ralph Fiennes, o kterém režisér Steven Spielberg prohlásil, že je příliš dobrý herec na to, aby se stal hvězdou.
  • Mistr Yoda v podání Warwicka Davise

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Kdo si myslel, že postava z filmové ságy Hvězdné války je fiktivní, spletl se. Mistra Yodu totiž ztvárnil britský herec Warwick Davis, který měří pouhých 1,07 metru. Mimo jiné si zahrál i ve filmech Harry Potter, konrétně profesora Kratiknota a v 7. díle skřeta Griphooka.
  • Freddy Krueger v podání Roberta Englunda

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Psychopatického vraha z hororu Noční můra v Elm Street si zahrál americký herec Robert Englund. Díky roli masového vraha dětí si získal slávu, peníze a nesmrtelnost. Maskéři opět zapracovali na výbornou a ze sympatického herce s mírumilovnýma očima vytvořili strašidelné monstrum.

Diskuse ke článku
.