Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak žijí slavné vdovy? Zmírnit smutek jim pomáhá práce a děti

  • Slavné ženy, které se musely vypořádat s úmrtím svého manžela
    9. září 2013 | 07:00

    Svobodová, Havlová, Matušková, Muková a Březinová. Spojuje je jedno – zemřel jim milovaný manžel. Jak se s tím která ze slavných žen vypořádala?

  • Vendula Svobodová – Vrhla se na milostná dobrodružství


    Když si v lednu roku 2007 vzal její manžel, skladatel Karel Svoboda (+68) život, zhroutil se jí svět. Probrečela celé týdny. „Karel byl můj fatální muž, můj osudový partner,“ říká o něm dodnes Vendula. Nevyšel jí ovšem ani pokus o nový život. Manželství s podnikatelem Patrikem Aušem, který ji údajně bil, loni skončilo rozvodem.
    ...
    Autor: profimedia.cz
    A jak zareagovala Vendula na vztahové nezdary? Začala brát lásku s lehkostí. Bude si prostě jen užívat! S milencem Vladimírem Wassem to raději ukončila, jakmile začal mluvit o svatbě. Vyměnila ho za mladého kolouška! O šestnáct let mladší Josef Pizinger se snad do závazků ještě nepohrne…
  • Dagmar Havlová – Práce jako obrana


    Po smrti svého manžela, prezidenta Václava Havla (+75) herečka ještě dlouho chodila v černém. Jak se dostávala ze ztráty svého milovaného ona? Smutek zahání herectvím! Představení  ve Vinohradském divadle, natáčení seriálů i filmů, ale i charita.
    ...
    Autor: profimedia.cz
    Pomáhá mi hodně to, že jsem se zahrnula prací,“ svěřila se Dagmar. A tohle odhodlání jí prospívá. Vrátil se jí úsměv a všichni jí lichotí, že nyní v šedesáti  vypadá lépe, než ve dvaceti.
  • Olga Matušková – Skrývá smutek


    Zpěvačka, která svého zesnulého manžela Waldemara Matušku (+77) doprovázela nejen v životě, ale i v kapele, se se ztrátou muže nevyrovnala dodnes. „Walda mi moc chybí. S jeho odchodem jsem se nezžila a nezžiju. Nechci se zbavit ani jeho věcí – spoustu jeho oblečení stále visí ve skříni,“ zpovídá se Olga teskně.
    Walkdemar Matuška s Olgou měli spokojené manželství.
    Autor: Archiv Blesku
    Ačkoli má spoustu dobrých přátel, kteří se ji snaží podpořit, smutně říká, že i když se směje, uvnitř zůstává bolest.
  • Eva Muková – Sílu jí dává dcera


    Byli idylická rodinka – zpěvák Petr Muk (+45), jeho žena Eva a malá dcerka Noemi. Tenhle sen se ale zbortil jako domeček z karet. Na jaře 2010 Petr Muk za nevyjasněných okolností zemřel. „Člověk hledá otázky, proč se to stalo a nenachází odpověď. Ale jednoduše se to stalo a já musím jít dál. I když je to těžké,“ říká ovdovělá Eva.
    ...
    Autor: profimedia.cz
    Středobodem světa se pro ni stala dnes už sedmiletá dcera. „Je stejná jako Petr,“ říká s nostalgií.
  • Marcela Březinová – Bojuje se strachem


    Po sebevraždě manžela Zdeňka Švarce (+57) v roce 2011 se zpěvačka ocitla na dně. Dlouho se jen utápěla v slzách. „Jakmile ztratíte milovanou osobu, tak je ten svět daleko méně bezpečný,“ má pocit.
    ...
    Autor: profimedia.cz
    Manžela jí připomíná alespoň jejich společná dcera Vanda a útěchou je jí i syn Honza z předešlého manželství. „Snažím se držet rodinu stále pohromadě,“ říká zpěvačka.
  • Halina Pawlowská - Na zármutek nezbývá čas

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Její muž Zdeněk (+60) nedávno podlehl zákeřné rakovině a pro Halinu to byla obrovská rána. Rozhodla se, že smutek zaženě prací, proto se už týden po jeho smrti rozhodla vrátit před kamery. Natáčet během tak těžkých chvil musí být složité, ale Halina je profesionálka a zvládá to s grácií.

Autor: ela
Diskuse ke článku
.