Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Madonna oslavila 55. narozeniny: Hudební fenomén trvá už 30 let!

  • Madonna je stálicí světové hudební scény. Na výsluní se drží přes 30 let, během kterých její image prošla velkými změnami.
    16. srpna 2013 | 12:30

    Zpěvačku Madonnu není třeba zdlouhavě popisovat, protože je opravdovou hudební ikonou. Madonna je dost často nazývaná královnou hudby nebo nejlepší zpěvačkou všech dob. Nikdo by neřekl, že oslavila už 55. narozeniny. Podívejte se, jak se z malé holčičky stala mocná žena.

  • Malá holčička

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Už v šesti letech měla Madonna Louise Veronica Ciccone výrazné oči a pověstnou mezeru mezi zubama. V tomto období přišla o maminku a vyrůstala s pěti sourozenci a otcem. Tehdy ani ve snu netušila, že by se stala slavnou po celém světě. I když si vzpomíná na to, že jako malá snila o tom, že bude slavná.
  • Začátek kariéry

    ...
    Autor: profimedia.cz
    V roce 1984 měla za sebou album Madonna a Like a Virgin. Spíše, než kvalitní hudbou, prorazila Madonna díky své image. Lidé se zamilovali do jejího stylu alá drzá pouliční holka. Netrvalo dlouho a Madonna začala do svých koncertů zapojovat erotické prvky. Všichni si tuhle rebelku zamilovali.
  • První svatba

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Éra punkového vzhledu je pryč. Z Madonny se stává blond kráska. V den svých 27. narozenin si na pláži v Malibu vzala herce Seana Penna.
    O rok později vydává Madonna album True Blue, které se stalo jedničkou ve 28 zemích světa. Ten samý rok absolvovala i turné a natočila film i se soundtrackem. Madonniny filmy byly pravidelně hodnoceny velmi negativně.
  • Z blondýny černovláskou

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Další změna image probíhá v roce 1988, kdy se z něžné blondýny stává drsná černovláska. Změna přišla zřejmě proto, že tento rok nebylo o Madonně skoro slyšet. O rok později je Madonna rozvedená, silnější a odhodlanější prorazit. Vydává album Like a Prayer, které je považováno za jedno z nejlepších díky náboženské, rodinné a citové tématice. Ve svých videoklipech opět šokuje sexuálními provokacemi.
  • Sexsymbol

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Přeskočíme až do roku 1992, kdy začala být Madonna považována za sexsymbol. Dokonce se objevila jako modelka na přehlídce Jeana -Paula Gaultiera. Vydává další album s trefným názvem Erotica a fotografickou knihu s názvem Sex. Videoklip Erotica odmítly televize vysílat a celé album kvůli tomu poměrně propadlo. O rok později vydává další desku, která je sice taky plná erotiky, ale získala si své fanoušky. Velkým úspěchem byla hlavní role v rockovém muzikálu Evita.
  • Těhotenství

    ...
    Autor: profimedia.cz
    V roce 1996 se Madonna dozvídá, že čeká dítě se svým osobním trenérem. Po několika dřívějších potratech se rozhodla, že se konečně stane maminkou. Po devíti měsících se jí narodila dcera Lourdes. Ještě tentýž rok získala Zlatý globus za roli v muzikálu Evita. Mateřství se pozitivně odrazilo v další zpěvaččině tvorbě. Deska Ray Of Light je kritiky považována za nejlepší dílo popové královny.
  • Guy Ritchie

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Madonna sbírá jeden úspěch za druhým. Získává mnoho cen MTV a čtyři ceny Grammy. Přicházejí na svět písně Beautiful Stragner a American Pie. Úspěšné období pokazí Madonna opět neúspěšným filmem. Její osobní život začíná vzkvétat. Schází se s režisérem Guyem Ritchiem a po roce oznamují, že společně čekají dítě. V roce 2000 přichází na svět syn Rocco. Zanedlouho po porodu Madonna nahrává singl Music, který byl hitem neuvěřitelných 6 let. V tom samém roce si snoubenci říkají své ano.
  • Úspěchy a skandály

    ...
    Autor: profimedia.cz
    V roce 2002 točí Madonna úvodní píseň k Bondovce. O rok později vzniká album American Life. Videoklip byl stažen z vysílání kvůli válečné tématice. Další skandál přišel zanedlouho. Madonna se při vystoupení vášnivě líbala s Britney Spears. O dva roky později následovalo další světové turné. Jako správný workoholik se Madonna hned po jeho skončení pouští do přípravy dalšího alba. Taneční album Confessions On A Dancefloor trahlo rekordy. V ten samý rok přijíždí popová diva do Prahy. Na podzim s manželem Guyem adoptují syna Davida.
  • Rozvod a další adopce

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Madonna se rozhodla spolupracovat s ostatními zpěváky a v roce 2007 natáčí písničky s Justinem Timberlakem, Timbalandem a Pharrellem Williamsem. v tom samém roce podepisuje smlouvu, ve které zavazuje, že ještě v 60 letech musí natočit desku. V roce 2008 se dostal pár do krize a později Madonna potvrdila rozvod. Všechny tři děti zůstaly v péči matky. Zpěvačka příliš dlouho netruchlila a vydala se opět na turné, při kterém zavítala znovu do Prahy. Po jeho skončení se rozhodla adoptovat holčičku.
  • ...
    Autor: profimedia.cz
    Ačkoli dnes jí šlape na paty Lady Gaga, je Madonna pořád hudebním fenoménem. Už přes 30 let se drží na hudebním výsluní. Stále se nebojí vyzývavých kostýmů, koncertních "šňůr" a divokého života. Ve svých 55 letech vypadá naprosto perfektně a po jejím boku se od rozvodu objevují čím dál mladší partneři. Madonna je zkrátka legenda, která výrazně změnila dějiny světové hudby.

Diskuse ke článku
.