Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Angelina Jolie odsoudila sexuální násilí a hned je vidět výsledek

Angelina Jolievystoupila proti sexuálnímu násilí
25. června 2013 | 12:36

Hollywoodská hvězda Angelina Jolie (38) veřejně vystoupila proti sexuálnímu násilí při vojenských konfliktech a nedlouho na to schválila Rada bezpečnosti OSN rezoluci k jejich okamžitému ukončení. Jak je vidět, herečka má ve světě velké slovo.

Americká herečka v Radě vystoupila jako velvyslankyně dobré vůle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky a vyzvala orgán Spojených národů, aby boj proti znásilňování během válek přijal jako hlavní prioritu.

„Statisíce, ne-li miliony žen, dětí a mužů, byli znásilněni během vojenských konfliktů během našeho života.“ Prohlásila Jolie a dodala „Pokud Rada stanoví problém znásilňování a sexuálního násilí v konfliktech jako prioritu, prioritou se stane. Pokud tak neučiní, tato hrůza bude pokračovat.“

Angelina Jolie byla perfektně nalíčená jako vždy
Autor: EPA, Reuters
Brzy po jejím proslovu Rada bezpečnosti OSN schválila právně závaznou rezoluci požadující úplné a okamžité ukončení aktů sexuálního násilí všemi stranami ozbrojených konfliktů. Jak je vidět, všechno jde, když se chce. Stačí jedno vystoupení slavné osobnosti a to, co trvalo roky, jde skoro ze dne na den.