Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Skandální retuš zpěvačky Beyoncé: Vypadá jako mimozemšťan

Zpěvačka Beyoncé na vizuálu módního domu Roberto Cavalli
12. června 2013 | 12:16

Zpěvačka Beyoncé (31) je na své křivky hrdá a nejednou to zdůraznila. Jiný názor má ale módní dům Roberto Cavalli, který zveřejnil digitální snímek šatů, pro její turné, na kterém jí o její siluetu připravil.

Tato tisková zpráva vyvolala velkou vlnu nevole a rozpoutala novou diskuzi na téma vlivu módního průmyslu na zdraví dospívajících dívek a žen. Zpěvačka má totiž na návrhu nepřirozeně prodloužené štíhlé nohy, chybí jí oblý zadeček a pas má užší než císařovna Sisi.

Zpěvačka Beyoncé na vizuálu módního domu Roberto Cavalli
Autor: Facebook.com
Mimozemšťanka Beyoncé

Módní skici často nevyhovují reálným proporcím lidského těla, mají protažené nohy a chybí jim boky, ale pokud se jedná o vizualizaci slavné zpěvačky, je nanejvýš zbytečné ji takto přetvářet. Ještě o to komičtěji pak působí vedle těchto obrázků reálné fotky zpěvačky, oděné do stejných šatů během jejího koncertu.

Fanoušci se bouří

A tak není divu, že komentáře snímku mluví jasně „Proč dělat vizuál Beyoncé v nepřirozených křivkách, které neodrážejí její skutečnou podobu?“  Další lidé se připojují ke kritice „Je nepochopitelné, že módní domy nutí ženám nepřirozené a nedosažitelné tvary. Proč nepropagovat Beyoncé tak, jak je. Vždyť je krásná.“

Ani sama zpěvačka asi nebude příliš nadšená. Nedávno se pustila do světového módního řetězce za to, že jí v letní kampani, kterou fotila, zmenšil pozadí.