Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poznáte, kdo dnes slaví 50 let? Je to sexy herec těch nejdivnějších rolí

9. června 2013 | 06:00

Tenhle chlapík, který patří k nejvíc sexy mužům Hollywoodu se přímo vyžívá v hraní těch nejdivnějších rolí a ještě raději používá roztodivné kostýmy a líčení.

V loňském roce se po čtrnácti letech rozešel s éterickou herečkou a zpěvačkou Vanessou Paradis (40), s níž má dceru Lily Rose a syna Jacka a která ho jako jediná dokázala alespoň na nějaký čas zkrotit. Malý chlapec na fotce není nikdo jiný, než bouřlivák Johnny Depp (50).

Vynikajícímu herci prošlo ložnicí množství známých žen, mezi kterými byla topmodelka Kate Moss, herečka Winona Ryder a další. Po rozchodu s matkou svých dětí je ale Johnny sám užívá si svobodného života, který je plný večírků a bujarých pitek.

Nejdivnější role pod taktovkou režiséra Tima Burtona

Johnny Depp jako Střihoruký Edward
Autor: Bonton film
Milovník klobouků se v roce 1990 proslavil rolí Střihorukého Edwarda ve stejnojmenném režiséra Tima Burtona. Ačkoliv jeho role čítala jen 169 slov, doslova ho katapultovala mezi hvězdy a také spojila dva milovníky bizarností a podivností. „Už od dětství mě přitahovaly hororové příběhy a ponuré, zlověstné či jinak bizarní postavy a Edward, hrozivé, ale ve skutečnosti plaché monstrum, byl pro mě jako stvořený.“ Řekl o roli, která odstartovala nejen jeho nehynoucí slávu, ale také zálibu v převlecích, sám Depp.

V uhlazeném mikádu a s velkými brýlemi na očích se v roce 2005 objevil v roli excentrického Willyho Wonky ve filmu Karlík a továrna na čokoládu.

Další roli ve stylovém kostýmu si zahrál v roce 2007,  tentokrát ve filmu Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street.

Johnny Depp ve filmu Alenka v říši divů
Autor: Warner Bros.
Do sbírky divných rolí mu další přibyla v roce 2010. To se pustil s režisérem Time Burtonem do filmu Alenka v říši divů, kde se objevil jako bláznivý kloboučník. Tady si Johnny Depp mohl dosytnosti užít svoji zálibu v kloboucích, bez kterých se na veřejnosti prakticky neukazuje.

Zatím poslední rolí, kde se maskéři na Johnnym doslova vyřádili, je upír Barnabas ve filmu Temné stíny. Pro tenhle film dokonce Johnny Depp hladověl, když se živil jen zeleným čajem a neslazenými jogurty, aby vypadal dostatečně bledě a rachiticky.

Nezapomenutelný pirát

Johny Depp se ale asi nejvíce proslavil rolí piráta Jacka Sparrowa v sérii Pirátů z Karibiku, do které se pustil už v roce 2003.