Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejúchylnější pojištění celebrit? Miliony za spermie, chlupy i chodidla!

14. března 2013 | 06:00

Zatímco většina „normálních“ lidí se snaží své pojistné výdaje co nejvíc omezit, u některých celebrit je tomu jinak. Pojišťují si končetiny, vlasy i tělesné tekutiny. Přinášíme vám top 10 případů nejdražších pojištění těla ve světovém showbusinessu!

Třeba taková Jennifer Love Hewitt si svých ňader cení natolik, že jejich cena se vyšplhala skoro ke 100 milionům korun. To Rihana a Jamie Lee Curtis si nejvíce váží svých štíhlých nohou, proto si je také obě nechaly pojistit. Tento trend odstartovala ve 40. letech hollywoodská hvězda Betty Grabel, která si nechala pojistit svoje tělo na téměř 20 milionů korun.

10. David Lee Roth – pojištění spermií za 20 milionů korun
Nikoho by nepřekvapilo, kdyby si tento rockový zpěvák nechal pojistit své hlasivky. David ale všechny své fanoušky šokoval tím, když si v 80. letech nechal pojistit svoje spermie. Údajně ho k tomu vedla aféra s fanynkou, po které se stal nechtěně otcem, a stálo ho to mnoho peněz. Strach z roztrhlého kondomu je tedy díky pár milionům zažehnán.

Keith s manželkou Patti
Autor: Profimedia.cz
9. Keith Richards – pojištění rukou za více než 30 milionů korun
Za zářivou kariérou kytaristy Rolling Stones stojí vedle jeho talentu také jeho ruce, proto si jich náležitě cení. Pojistný balíček prý zahrnuje pojištění obou rukou a Keith k tomu dodává: „Tyhle ruce, to je můj business.“ Jeho levý prostředníček je v pojistce nejdražší.

8. Heidi Klum – pojištění nohou za 35 milionů korun
Heidi sice známe z reklamy na vlasy, ale pro ni jsou její nohy hodnotnější. Navíc počítá i s možností, že by musela do předčasného „modelkovského“ důchodu, proto si svoje sexy nožky nechala pojistit. Jenže obě nohy mají jinou hodnotu. Kvůli jizvě na koleni je levá noha pojištěna na částku o 300 tisíc nižší než pravá. Také musela do Londýna k odborníkovi, který jí nohu a jizvu důkladně prohlédl a zhodnotil. Šťastný to muž.

Dolly obula drobné střevíčky
Autor: ČTK
7. Dolly Parton – pojištění prsou za více než 60 milionů
Country královna je známá nejen pro svůj skvělý hlas, ale také pro svá obří ňadra. Na svém kontě má přes 100 milionů prodaných nosičů, přesto si více váží svých prsou. Nedokáže si bez nich představit život, proto se rozhodla pro pojištění.

6. Rod Steward – pojištění hlasu za 117 milionů
Málokdo ví, že jeho hlas byl v roce 2000 poškozen kvůli operaci krku. Proto se stárnoucí rocker rozhodl také zainvestovat do svého těla. Zpěvák si svůj milovaný chraplák chrání, co jen to jde.

5. Tom Jones – pojištění chlupů na hrudi za téměř 140 milionů dolarů
Mnoho mužů se porostu na své hrudi zbavuje, zpěvák Tom Jones je na něj hrdý. Tom si myslí, že část jeho úspěchů spočívá především v deroucích se chlupech z rozepnuté košile. Pojišťovna se modlí, aby ho nepřepadl nějaký maniak či fanynka a chlupy mu neoholil. To by jí přišlo velmi draho.
Proti gustu žádný…., ale pojištění chlupů je hodně velký úlet.

Jennifer Lopez a její sexy tanec
Autor: Ladislav Křivan
4. Jennifer Lopez – pojištění hýždí za více než půl miliardy
J-Lo si vybudovala kariéru jako zpěvačka a herečka, ale mnozí z nás si jí pamatují také díky jejímu vypouklému zadečku. Pro Jennifer je představa ztráty jejího pevného pozadí, které bylo několikrát označeno za nejhezčí na světě, noční můrou. Vyplacení obří sumy by ji mělo trochu utěšit, kdyby k něčemu podobného došlo. Jak se asi sedí na takhle drahém zadečku?

3. Michael Flatley – pojištění chodidel za třičtvrtě miliardy korun
Irský choreograf, producent a režisér Lord of the dance, by těžko mohl fungovat na 100%, kdyby se mu něco stalo s chodidly. V jeho případě stačí jeden špatný krok a sen se rozplyne. Michael si pojistkou zajistil případný bezstarostný život.

David Beckham již nepatří mezi špičky světového modelingu
Autor: profimedia.cz,
2. David Beckham – pojištění nohou za 1,5 miliardy korun
Každý fotbalista potřebuje ke své profesi nohy. A nohy takového fotbalisty, jako je David, už musí něco stát. Není divu, že se postaral o nejdražší pojištění v historii sportu. Při zranění nohy, které by ho poslalo do důchodu, dostane fotbalista tuto pohádkovou částku.

1. Mariah Carey – pojištění nohou za neuvěřitelných 20 bilionů korun
Zpěvačka si uvědomila hodnotu svých nohou, poté co dělala reklamní kampaň pro Gillette a její nohy byl označeny za božské. Ovšem pro většinu lidí je hlavní předností stále její hlas.