Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Gaga, Nadal i Megan Fox jsou na vrcholu: Víte proč?

19. února 2013 | 10:00

Odpověď by vás možná nenapadla: všem, které jsme jmenovali v titulku, je totiž právě 26 let. A to je podle všeho věk, kdy většina lidí prožívá svůj fyzický i duševní vrchol. Tvrdí to aspoň britští vědci, kteří zkoumali současný životní styl...

Zaměřili se na všechny důležité faktory: práci, stres, rodinný život, děti, fyzickou aktivitu a třeba i pití alkoholu.Tak zjistili, že nejzdravější, nejbystřejší a nejvíce ve formě jsme právě v 26. roce našeho života.

Proč zrovna tehdy?

Je to totiž doba, kdy už méně paříme, ale ještě nepřestáváme sportovat. Zatímco třetina účastníků výzkumu prohlásila, že ve 26 pili méně alkoholu než kdy dřív, 20 % uvedlo, že s cvičením přestali až v sedmadvaceti nebo později.

Navíc je to doba, kdy většina lidí už nežije s rodiči, ale ještě nezaložili vlastní rodinu. Spíše budují kariéru. Více než 30 % dotázaných potvrdilo, že dokud neměli děti, měli více času pro sebe a nebyli tak "líní". Byli proto více fit.

"Klub 26"

Zatím nevíme, jak se mateřství projeví na formě krásky Megan Fox, která právě v šestadvaceti porodila, jisté však je, že by z hlediska statistiky měla být právě na vrcholu. Ten s ní sdílí také například dvojčata Mary-Kate a Ashley Olsenovy nebo herci Robert Pattinson a Shia LaBeouf.

Ze zpěvaček jsou "v klubu" třeba Lady Gaga, Solange nebo Florence Welch, ze seriálových hereček zase Leighton Meester z Gossip Girl, Lea Michele z Glee nebo Kat Dennings ze sitcomu 2 Broke Girls.

Trochu sporná je tahle teorie u sportovců, jako jsou Rafael Nadal a Usain Bolt, protože u nich je míra tělesné aktivity, ale i stresu jiná než u většiny populace. Pochyby máme také u šestadvacítky Lindsay Lohan, která vlivem alkoholu a drog nevypadá - a asi se ani necítí - dvakrát vrcholně.

Autor: mab