Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Monika Absolonová: Proč se učí létat?

8. února 2013 | 11:50

Herečka a zpěvačka Monika Absolonová (36) má novou "superschopnost": umí létat s pomocí deštníku! Tenhle kousek se naučila kvůli muzikálové roli. Jak to dokázala?

Pomohli jí londýnští odborníci na létací stroje. Ano, tohle povolání opravdu existuje - divadlo by se bez něj neobešlo. Díky speciálním mašinkám se bude vznášet i Monika Absolonová, která ztvární slavnou kouzelnou chůvu v muzikálu Mary Poppins.

V Divadle Hybernia se tahle klasika bude hrát od února ve třiceti představeních Městského divadla Brno.

Soudě podle náročnosti příprav to bude stát za to! Kromě pánů od létání daly zabrat i kostymérce Andree Kučerové a scénografovi Petru Hlouškovi.

Vše je možné

A samozřejmě i hercům: „Během posledních dvou měsíců jsem strávila vždycky několik dní v Brně a pilně zkoušela s režisérem Petrem Gazdíkem na jevišti," říká Monika Absolonová.

"V Praze pak probíhaly choreografické zkoušky pod dohledem choreografky Lucie Holánkové a hlavně příprava na těžkou a krásnou roli s panem profesorem Eduardem Klezlou."

Z poletování nad jevištěm má sice zpěvačka pořád hrůzu, ale pomáhá si prý mottem Mary Poppins: "Stačí jen chtít a rázem vše je možné!"

Autor: mab