Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Královská babička Carole Middleton: Kontroluje celou rodinu!

6. února 2013 | 16:00

Zní to skoro jako pohádka: očekávaný přírůstek do britské královské rodiny budou vychovávat prostí poddaní. Carole, matka vévodkyně Kate, je prý odhodlaná se postarat o to, aby její vnouče vyrůstalo "normálně".

Je jí 57 let, je vždy dokonale elegantní a dokáže přesvědčit i prince Williama, aby se vzdal Štedrého dne s rodinou. Paní Middletonová se s tím prostě nepáře. Se svou nejstarší dcerou tráví celé dny i noci a svědomitě se připravuje na roli babičky.

Babičky, která se svých pravomocí jen tak nevzdá. Když Kate před Vánoci propustili z nemocnice, rozhodla Carole jasně: svátky stráví mladí manželé u nich. Bylo to poprvé, co princ William vynechal formální královskou hostinu, aby se připojil k rodině své ženy v jejím berkshirském domě.

Chůva k pohledání

Je to také poprvé, co se do Kensingtonského paláce nastěhovala tchýně. Carole si dceru hlídá jako oko v hlavě, pomáhá jí překonávat zdravotní obtíže a zcela samozřejmě plánuje, že zastane i úlohu chůvy.

Ostatně podle rodinného přítele George Browna to Carole Middleton s dětmi vždycky uměla. "Měla přirozený talent," říká Brown. "Zvládla se starat nejen o své děti Kate, Pippu a Jamese, ale ještě nám pomáhala i s naší malou."

Hlavně nerozmazlit!

Carole má prý jasno i v tom, jakou výchovu vnoučátko potřebuje. Nechce, aby z něj původ udělal rozmazleného fracka, naopak si přeje, aby mělo stejnou výchovu jako kterékoli jiné britské dítko.

Zdá se, že Kate a William jejímu vlivu zcela podléhají. A královská rodina? Ta je podle všeho smířená s tím, že malý následník bude vyrůstat pod vlivem neurozené, ale přesto noblesní babičky Middletonové.

Autor: mab