Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vysvědčení celebrit: Kraus zlobil, Langmannová propadala

1. února 2013 | 10:00

Včera se ve školách rozdávalo pololetní vysvědčení, a tak jsme se u té příležitosti zeptali známých osobností na jejich známky.

Zajímalo nás, jaké známky nosily domů známé osobnosti, a také to, jaký trest schytaly za špatné známky.

Renata Langmannová (26)

„Vždycky jsem byla premiantka třídy, ale když jsem se dostala na střední začala jsem mít školu trochu na háku. V prvním ročníku tak moje mamka zažívala horké chvilky, když si ji pozvala moje profesorka a oznámila jí, že propadám z dějepisu a psaní na stroji. Tehdy jsem musela známku během dvou týdnů vytáhnout na dvojku. Pak už to bylo lepší, přišel modeling a moje dohoda s rodiči zněla, že můžu cestovat jen za dobré známky.“

1538744:gallery:true:trueRadka Fišarová (35)

„Já byla ve škole hrozná šprtka a učení mě bavilo, takže jsem domů nosila hlavně jedničky. Horší to ale na základce bylo s chováním. Byla jsem hyperaktivní dítě, které nepostálo, a tak jsem čas od času schytala třídní i ředitelskou důtku. Rodiče to naštěstí nesli statečně a nikdy mi za to nenabančili."

Martin Kraus
Autor: TV Prima
Martin Kraus (29)

„Těch dnů jsem se vždycky bál, protože moje maminka je hodně rázná a já byl občas za vysvědčení bit. Ne že bych měl tak špatné známky, ale hrozně jsem zlobil a nosil domů důtky a napomenutí. Na průmyslovce jsem pak měl i špatný prospěch. Když byla maminka v prváku na třídních schůzkách, pochopila, že mě ta škola opravdu hodně nebaví. Tak jsem s ní uzavřel dohodu, že školu dodělám a odmaturuju, ale ona nebude řešit, jaké mám známky, a nebude se mi do školy nijak plést. Souhlasila a já odmaturoval.“

Libuška Vojtková je z nemoci Dana Hůlky zdrcená
Autor: Archiv Blesku
Libuška Vojtková (32)

„Musím se přiznat, že já jsem vždycky měla špatné známky z matematiky a fyziky. Tyhle předměty mi nikdy něšly a rodiče se s tím museli smířit. Pamataju si ale, že jsem se špatnými známkami a také poznámkami, chodila vždycky za mamkou. Ta mi jemně vynadala a pak to šetrně mezi řečí řekla tátovi. já se mu totiž tyhle špatný věci trochu bála říkat."

Domenico byl odmítnut
Autor: Archiv Blesku
Domenico Martucci (36)

„Já jsem měl vždycky dobré známky, i když jsem se moc neučil. Jen dvakrát v roce jsem před posledním zkoušením strávil nad sešity a knihami pokaždé 4 hodiny, abych si všechno osvěžil v paměti. Z vysvědčení jsem tak nikdy obavy neměl. Výjimkou byla jen jediná trojka, kterou jsem dostal na střední škole z řeckých dějin, tehdy mi bylo 16 a maminka mě za to poslala na celé prázdniny umývat nádobí do jedné restaurace."