Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Proměny Anne Hathaway: Z krásné královny tuberačkou

8. ledna 2013 | 12:00

Anne Hathaway není jen ta hezká holka z romantických komedií. Mladá herečka mění vizáž jako chameleon a nebojí se zubožit své tělo.

Herectví je opravdová dřina, své o tom ví krásná Anne Hathaway, která je pro své vysněné role ochotna udělat cokoliv.

Anne Hathaway Deník princezny
Autor: Falcon
Ošklivka

Anne Hathaway vtrhla do povědomí diváků v roce 2001 jako kudrnatá holka v brýlích a s hustým obočím romantické komedii Deník princezny. Začínala ošklivé kačátko, které se promění v překrásnou labuť a tohle zaškatulkování jí vydrželo ještě pěkně dlouho.

Anne Hathaway ve filmu Zkrocená hora
Autor: Falcon

Blond rančerka

To, že Anne umí hrát také něco jiného, než jen romantickou naivku, dokázala až v roce 2005. Objevila se ve filmu Zkrocená hora, kde zazářila jako blondýnka a nebála se před kamerou ani svléknout.

Anne Hathaway jako Bílá královna
Autor: Falcon

Bílá královna

Rok 2010 měl herečku původně opět usadit do staré škatulky naivních krásek, sedmadvacetiletá Anne se ale vzepřela a místo do role éterické Alenky ve filmu Alenka v říši divů, si u režiséra Tima Burtona vydobyla drsnější roli Bílé královny. S rolí přišla i změna vizáže. Mléčně bílá pleť i vlasy v kombinaci s krvavě tmavými rty a mrtvolnýma očima, přinesla nezapomenutelnost, kterou herečka potřebovala.

Anne Hathaway kočičí žena
Autor: Falcon

Sexy kočka

To, že herectví je tvrdá dřina, poznala Anne díky roli kočičí ženy ve filmu Temný rytíř povstal. Pro roli mrštné zlodějky v latexovém oblečku musela dřít hodiny a hodiny v posilovně, cvičit bikram jógu a držet drastickou kapustovou dietu. Skvělá fyzička jí přišla vhod v bojových scénách, které musela zvládnout úplně sama.

Anne Hathaway jako Fantine v Bídnícícch
Autor: Bontonfilm

Tuberačka

Hned po drilu v posilovně přišla další zkouška hereččiny odvahy. Pro roli prostitutky Fantine ve filmu Bídníci, musela už tak hubená Anne zhubnout ještě dalších 13 kilo a navíc se zbavit svalů, které si pořídila jako kočičí žena. Jak sama říká, byla na pokraji svých sil, několik týdnů jí muselo stačil jíst pouze 500kcal denně, a tak s mrtvolně vypadající vizáží si maskéři říliš práce dát nemuseli. Anne se navíc právě téhle své, dá se říci životní roli, musela vzdát svých kaštanových kadeří, na kterých do té doby doslova lpěla.