Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Divná jména slavných dětí: Apple nebo Sedmikráska Bubu Pamela

31. října 2012 | 12:00

Každá celebrita potřebuje tři doplňky: obří sluneční brýle, luxusní kabelku a dítě s podivným jménem. Aspoň jedno, ale nejlépe šest. Vybrali jsme ty nejoriginálnější hvězdné rodiče!

Největší praxi mají Angelina Jolie a Brad Pitt. Jejich dětí se jmenují Maddox Chivan, Zahara Marley, Pax Tien, Knox Leon, Vivienne Marcheline a Shiloh Nouvel.

Každé z jmen má prý nějaké vysvětlení. My si ale myslíme, že Brad a Angie rádi klikají na „náhodný článek“ na Wikipedii.

Nejpohádkovější jména vybrali svým potomkům britský šéfkuchař Jamie Oliver a jeho žena Jools. Holčičky pojmenovali Daisy Boo Pamela (Sedmikráska Bubu Pamela), Poppy Honey Rosie (Maková medová Růženka) a Petal Blossom Rainbow (Okvětní lístek Duha).

Nejmladší syn dostal jméno Buddy Bear Maurice (Kámoš Méďa Maurice).

Victoria Beckham a její benjamínek Harper Seven.
Autor: profimedia.cz


Nejstylovější jsou manželé Beckhamovi. Nejen pokud jde o módu, ale i ve výběru jmen pro děti. Bráchové Brooklyn, Romeo a Cruz ani jejich malá sestřička Harper Seven to na rozdíl od jiných slavných dětiček až tak neodnesli.

Nejzmatenější vysvětlení měla Gwyneth Paltrow pro jméno své dnes už šestileté dcerky Apple.

„Když jsem byla těhotná, její táta [zpěvák Chris Martin z Coldplay] řekl: jestli to bude holka, mohla by se jmenovat Apple – Jablko. Mám jablka spojená s hezkými věcmi, jsou sladká a zdravá, je to biblický symbol. Znělo to moc krásně. A čistě.“ Aha.

Nejméně divné – i když pořád dost divné – je jméno, které dali své dceři Tom Cruise a Katie Holmes. Tehdy ještě šťastný pár prý jméno Suri zvolil jako starohebrejskou variaci na Sáru. Nuda, že?
Rozvedená Katie Holmes chodí na vycházky s dcerou sama.
Autor: profimedia.cz


Nejexotičtější jsou jména dětí Gwen Stefani. Se zpěvákem Gavinem Rossdalem pojmenovali své syny Kingston James a Zuma Nesta Rock. Kingston je hlavní město Jamajky a Zuma je pláž v Malibu, takže si můžeme jen domýšlet…

Nejpoetičtější jsou Nicole Richie a její manžel, zpěvák Joel Madden. Jména jejich dětí se málem i rýmují: Harlow Winter Kate (Harlow Zimní Káťa) a Sparrow James Midnight (Vrabec James Půlnoční) navíc zní trochu jako názvy vánočních koled.

Divná jména českých dětí

Bruno Fidelius – syn Aňy Geislerové a režiséra Zdeňka Janáčka
Kordula – dcera Veroniky Žilkové a Martina Stropnického
Nelly Sofie, Charlotte Ella – dcery Karla a Ivanky Gottových
Valentýna – dcera Pepy Vojtka a Sabiny Laurinové
Tomasso – syn Tomáše Řepky a jeho ex-manželky Renaty



Autor: mab