Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nestárnoucí Bond girl! Neuvěřitelné, téhle kočce bude 70 let

26. září 2012 | 06:00

Stále svůdná, štíhlá, blonďatá a chic. Prostě dokonalá Bond girl. Herečka Britt Eklandse (69) za těch osmatřicet let téměř nezměnila. Jakoby popírala gravitaci.

Oblečená v minisukni pošité zlatými flitry, doplněné svetříkem stejné barvy, zabalená v zeleném kabátku z pleteniny a dlouhatánské šále se zvířecím potiskem, vypadala herečka každým coulem jako Bond girl, kterou v sedmdesátých letech tvárnila. Dokonce měla i podobný blond účes, jako v době své největší slávy.

Devětašedesátiletá Britt Eklandse, která byla v 70. letech jednou z nejfotografovanějších a nejdiskutovanějších světových celebrit, se v pondělí Londýně objevila na akci k 50. výročí Jamese Bonda.

Postava agentovy aistentky Mary Goodnight v bondovce Muž se zlatou zbraní (1974) se nakones stala vrcholem její filmové kariéry. Ve filmu zazářila po boku nezapomenutelného po boku Rogera Moora (84), který je jejím blízkým přítelem dodnes.

Britt nedávno prozradila, že je přesvědčena o tom, že právě on je ten jeden jediný James Bond. "Myslím, že Roger je nejlepší Bond, samozřejmě," řekla pro britský deník Daily Telegraph.

"Není to jen kvůli tomu, že právě on byl tím 'mým' Bondem, ale proto, že pokud si přečtete první knihy Iana Fleminga zjistíte, že popisují přesně jeho," dodala.

"Byl to mládenec, byl nespoutaný, sofistikovaný, měl rád luxus a nikdy nestál o dlouhodobé vztahy. Myslím, že Fleming Rogera vylíčil naprosto dokonale."

Nezapomněla ale pochválit i současného agenta 007 Daniela Craiga. Přiznala, že je přesně "to, co lidé chtějí", pokud jde o akčního hrdinu.

Britt Ekland: Stále svůdná, štíhlá, sexy a chic...
Autor: profimedia.cz