Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jako anděl! Mladičká Dominika (14) hvězdou přehlídky, oblékla svatební šaty

15. června 2012 | 12:28

Originalita, elegance a nevšednost. Ale také ženskost a výtvarná vytříbenost. Tím vším se vyznačují modely úspěšné módní návrhářky Jitky Klett. Ta tentokrát představila netradiční projekt spojení módy, umění a gurmánského kumštu. Na akci s názvem Fashion Gourmet Show se sešla celá řada osobností. A bylo se na co dívat.

Svatební model inspirovaný obrazem anděla svěřila úspěšná návrhářka mladinké, teprve čtrnáctileté Dominice Synkové.

"Nejsem žádný benjamínek co se přehlídek týče", překvapila Dominika později přítomné, kteří měli možnost nahlédnout do fotografií jejích zahraničních přehlídek. "Tady, v Čechách, je ale problém v tomto věku prorazit."

Na akci, která se konala na nádvoří a v zahradě krásného Augustine hotel Praha na Malé Straně, nechyběl herec Jan Hrušínský s manželkou, Sára Saudková nebo Ivana Andrlová. Překvapením ovšem byla účast Jiřího Paroubka s manželkou Petrou.

"Máme rádi kvalitní společenská setkání", nechala se slyšet Petra Paroubková, "a módní přehlídka je v našem případě nutnou inspirací. Vždyť se neustále pohybujeme na očích veřejnosti, a tak své oblečení musíme řešit..."

To Felix Slováček, který doprovázel svou manželku, nechává svůj outfit zásadně na ní. "Dáda mi vždycky vybere správně, i když já sám to kolikrát na první pohled tak nevnímám, všichni mi oblečení chválí."

Módní přehlídku letošní letní kolekce pojala Jitka Klett výjimečně. Poprvé totiž "přenesla" obrazy českého umělce Vladimíra Obra na textilie, ať už v kolekci plavek (spolupráce s Modetastyle Jihlava), úpletových modelů, lněné kolekce až po exkluzivní kolekci hedvábných šatů a svatebního modelu, inspirovaného obrazem anděla.

Protože návrhářka obléká výhradně ženy, svou kolekci doplnila přehlídkou pánské značky Marco Mirelli, inspirovanou obdobím ABBY.
Autor: profimedia.cz

Protože návrhářka obléká výhradně ženy, svou kolekci doplnila přehlídkou pánské značky Marco Mirelli, inspirovanou obdobím ABBY. Zatímco moderátora celé show  Braňa Poláka oblékla právě tato firma, o šaty jeho moderátorské partnerky Lenky Vacvalové se postarala Jitka Klett. Předěly mezi jednotlivými kolekcemi vyplnili Jitka Hosprová, svou hrou na violu a Josef Hollý, na klavír.

Vzácným hostem a

Módní přehlídku letošní letní kolekce pojala Jitka Klett výjimečně. Poprvé totiž „přenesla“ obrazy českého umělce Vladimíra Obra na textilie.
Autor: kloboukfilm.cz
ohromujícím požitkem pro příznivce vážné hudby se stalo pěvecké vystoupení italského tenora Luca Canonici za doprovodu hry na křídle, v romantickém prostředí zahrady hotelu Augustine. V tomto překrásném exteriéru se také uskutečnila výstava obrazů Vladimíra Obra a skleněných soch Art Residence Prague, jíž doplnily fotografie Jana Plachého - umělecké fashion fotografie kolekce Jitky Klett.

Nevšední setkání s hlubokým uměleckým prožitkem bylo ukončeno Gourmet show, kde měli hosté možnost ochutnat gurmánské speciality vyhlášené restaurace Lichfield, šéfkuchařem podniku sestavené přímo pro tento ojedinělý večer módy a umění.

Zdroj: kloboukfilm.cz