Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragické osudy slavných žen: Monyová i Neffová zemřely rukou svých mužů, další stačily utéct včas

  • Simona Monyová a Irena Neffová se z područí svých agresivních manželů už nedokázaly vymanit. Obě byly svými muži zavražděny.
    5. dubna 2012 | 13:08

    „Rád bych řekl: Miluji tě, Whitney,“ prohlásil Bobby Brown krátce po smrti své bývalé ženy, zpěvačky Whitney Huston. Jeho slova přišla pozdě, na lásku měl myslet ještě před tím, než fenomenální zpěvačku zatáhl do drogové pasti. Whitney ale není jediná – kolem nás je spousta žen, ke kterým nebyl osud milosrdný.

    Tragické osudy žen, které přišly o rukou svého vlastního "milujícího" manžela. 

  • Spisovatelka Simona Monyová (†44)

    Autor: profimedia.cz

    Autorka úspěšných knih pro ženy měla obrovské problémy se svým mužem, který byl za její vraždu odsouzen v roce 2013 na dlouhých 15 let. Velkou vypovídající hodnotu, které Borise Ingera usvědčily, měly nejen její knihy, ale i SMS, které si přes smrtí psala s přítelem. Manžel ji podle nich bil a znásilňoval, vyhrožoval smrtí. 

  • Irena Neffová (†28)

    Irena Neffová
    Autor: Profimedia.cz

    Před 15 lety po manželské hádce zavraždil Robert Neff Novák svou ženu, Irenu Neffovou, dceru známého publicisty. Krize mezi manželi trvala dlouhou dobu, Irena byla týraná a uvažovala o konci vztahu. Včas odejít ale nestihla. Celá hrůza se navíc odehrála před očima jejich tehdy osmnáctiměsíční dcery. Robert si odpykal třináct let vězení a nyní žije pod jménem Robert Novák.

  • Ty, které stačily utéct...

    Následující příběhy měly šťastný konec. Tyto slavné ženy stačily utéct od svého tyrana. 

  • Tina Turner (†83)

    Autor: Profimedia.cz

    Příjmení svého muže, hudebníka Ika Turnera, si nechala celý život, soužití s ním vydržela ale mnohem kratší dobu – naštěstí. Ike byl násilník, závislý na kokainu, alkoholu. Idylické manželství se během let zvrtlo a Tina chodila s popáleninami od cigaret a modřinami na obličeji. V roce 1975 si jednoho dne dala led na znovu přeražený nos, zabalila věci a opustila zfetovaného manžela uprostřed koncertního turné. Tím si možná zachránila život. Tina Turner zemřela letos v květnu v 83 letech po dlouhé nemoci.

  • Helena Zeťová (42)

    Autor: profimedia.cz

    Je to už více jak 10 let, co Helena Zeťová randila s s hokejistou Jaroslavem Bednářem. Měli víc než bouřlivý vztah. Kromě toho, že se neustále drsně hádali, ji bil tak, až skočila v nemocnici s proraženým ušním bubínkem a krvavými podlitinami. „Do té doby, než jsem chodila s hokejistou, jsem měla docela slušný sebevědomí, ale když vás pak někdo párkrát přetáhne hokejkou, tak to jde dolů,“ přiznala. Než jí došlo, že se násilníkem se žít nedá, zlomil prý o ni Bednář několik hokejek.

     

  • Whitney Houston (†48)

    Autor: profimedia.cz

    Whitney je speciální případ. Svého manžela Bobbyho Browna poznala v roce 1989 a o tři roky později se vzali. Během manželství si zpěvák odseděl několik měsíců ve vězení kvůli drogovým a alkoholovým excesům a zpěvačka se dvakrát neúspěšně léčila z drogové závislosti. Definitivně se rozvedli v roce 1997. Sama Whitney v show Oprah Winfrey přiznala, že exmanžel se občas choval násilnicky. A co se týkalo drog? Prý se "sjížděli" společně.

    Whitney zemřela 11. února roku 2012. Důvod smrti? Po dávce drog, které jí způsobily zdravotní potíže, usnula ve vaně a utopila se. Mrtvou ji našel její osobní strážce...

Autor: Majka Vinická, Olga Poucheová, Kema
Diskuse ke článku
.