Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šokující přiznání: Snědla jsem svou placentu, říká herečka

27. března 2012 | 06:12

Zvrácené, či přirozené? Placentu po porodu sežere většina savců. Proč by tomu tedy mělo být jinak u lidí, řekla si zřejmě americká herečka January Jones (34) a proteiny nabitý plodový obal si dala k "večeři".

"Opravdu nejde o žádné čarodějnictví, magii nebo něco podobného! Můžu to všem matkám jen doporučit! Vaši placentu rozemelou a změní na vitamínový doplněk. Dost jsem nad tím váhala, ale jsme jediní savci, kteří své placenty nejedí," prozradila herečka magazínu People.

Čtyřiatřicetiletá January Jones, kterou známe především díky rolím ve filmech Láska nebeská, Hříšný tanec 2, Prci, prci, prcičky 3, Skleněný dům či seriálu Právo a pořádek, porodila svého prvního syna Xandera v září loňského roku.

Dost jsem nad tím váhala, ale jsme jediní savci, kteří své placenty nejedí," prozradila herečka.
Autor: ČTK, EPA, Reuters

Personál January tehdy překvapila netradiční prosbou. Požádala je o svou placentu. Tu si pak nechala vysušit, rozemlít a vyrobit z ní kapsle plné životadárného prášku. Plodový obal je totiž doslova nabitý proteiny, které podporují růst a regeneraci buněk, obsahuje i spoustu aminokyselin, polysacharidů, vitamin E, lecitin a minerály. Výzkumy prokázaly, že látky obsažené v placentě, dokáží stimulovat organizmus k regeneraci vlastních kmenových buněk a k regeneraci pokožky.

"Jen díky těmhle tabletám jsem byla plná života a podstatně rychleji jsem se z porodu vzpamatovala," tvrdí herečka, která se do práce vrátila krátce po synově narození. "Natáčet jsem začala už šest nebo sedm týdnů po porodu, což byla opravdu krátká doba. Ale synek a jeho chůva dostali vlastní pokojík, takže jsem k nim během natáčení mohla zaskočit a Xandera každé dvě hodiny nakojit," prozradila ještě.

Syna Xandera porodila herečka January Jones v září
Autor: profimedia.cz

Každodenní dávka tablet prý herečce dodává energii. Tu jako svobodná matka - samoživitelka rozhodně potřebuje. Otcem dítěte, jehož jméno January úzkostlivě tají, má údajně být herec Ashton Kutcher, který byl v té době ženatý s herečkou Demi Moore. Právě tohle bylo jednou z posledních "kapek", které šest let trvající manželství pohřbily.