Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šokující přiznání Lady Gaga: Zvracela jsem, abych byla štíhlá!

10. února 2012 | 09:18

Bulimie, hlasivky poleptané každodenním zvracením, šikana ze strany spolužáků! Tím vším si talentovaná zpěvačka Lady Gaga (25) musela projít na cestě za slávou. Problémy s poruchou příjmu potravy ji navíc trápí dodnes.

"Zvracela jsem, protože jsem se pořád cítila hrozně tlustá," svěřila se zpěvačka Lady Gaga, vlastním jménem Stefani Germanotta, která na střední škole propadla bulimii v touze mít dokonalé "štíhlé tělo baletky".

"Většinu času jsem v té době strávila skloněná nad záchodovou mísou. Ze svých smyslných tvarů jsem byla nešťastná," dodala hvězda a připustila, že boj se svou hmotností vede dodnes. Prozradila to na konferenci pro mladé ženy v Los Angeles s názvem "Je řada na nás", kde přítomné dívky varovala před "extrémními dietami".

Karbanátky, špagety a poleptané hlasivky
Lady GaGa ukázala svalnatý zadek
Autor: Profimedia.cz

"Chtěla jsem být hubená malá baletka. Místo toho jsem byla smyslná italská dívka, jejíž otec měl smažené karbanátky na stole každý večer," vzpomíná na večeře doma. "Přišla jsem pokaždé domů a řekla: 'Tati, proč pořád jíme tohle? Potřebuji být štíhlá.' a on mi na to řekl: 'Tak si jez ty své špagety.' Bylo to opravdu těžké. Potřebovala jsem si o tom promluvit, ale nebylo s kým..."

Bulimie jí navíc málem připravila o hlas. Kyselé žaludeční šťávy totiž při zvracení leptají jícen i hlasivky, poškozují zubní sklovinu. "Můj hlas začínal být opravdu špatný. Musela jsem to zastavit, pokud jsem ještě někdy v budoucnu chtěla zpívat. A to jsem samozřejmě chtěla," řekla úspěšná hvězda.

GaGa se objevila ve videoklipu nenalíčená
Autor: Profimedia.cz
Terčem nechápavých spolužaček

Pětadvacetiletá Lady Gaga  navíc přiznala, že na škole musela bojovat s šikanou. Své zážitky popsala jako velmi "bolestné". "Na střední škole jsem začala mít problémy se spolužačkami. Už od mala jsem věděla, že chci dělat kariéru, a vždycky jsem chtěl být zpěvačkou," prozradila.

Právě její kreativita, touha stát se umělkyní, ji však od ostatních dívek jejího věku tolik odlišovala. "Svou největší tyranku jsem konfrontovala až ve druháku. Ani potom mě příliš nebrala, ale já jsem se k ní snažila být  milá. Řekla jsem jí tenkrát: 'Jsem na tebe vždycky příjemná. Jaký máš tedy se mnou problém? Můžeme si to vyříkat a něco s tím udělat'," vzpomíná na nelehké období zpěvačka a dodává: "A ona jen řekla něco jako: 'Prostě jen nechápu, proč jsi tak zažraná do muziky.'"

Právě kvůli prožité šikaně se popová hvězda v prosinci sešla s představiteli Bílého domu. I díky ní se koncem měsíce spustí v Americe projekt "Born To Way Foundation", jehož cílem je vymýcení šikany a podpora individuality a sebevyjádření.

Autor: lena, INT