Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Modelka s tváří poleptanou kyselinou už se zase směje

15. září 2011 | 18:02

Čekala ji hvězdná kariéra. V jediném osudovém okamžiku se však život Katie Piper (27) "rozletěl na tisíce střípků". Zhrzený ctitel jí nechal do tváře vychrstnout kyselinu. Přišla o půlku obličeje i o iluze.

Prošla si doslova peklem. Na okolní svět přesto nezanevřela. Navzdory svému osudu kolem sebe sedmadvacetiletá kráska na středečním předávání cen TV Choice Award v Londýně rozdávala úsměv a pohodu.

"Čokoládová" kráska

S širokým úsměvem v útokem stále poznamenané tváři a rozzářenýma očima se mezi desítkami celebrit v hotelu Savoy objevila v nádherných asymetrických saténových šatech v barvě čokolády. Dech beroucí model doplnila stříbřitými lodičkami na vysoké platformě.

„Nikdy už nebudu ta stará Katie. Ta je jako můj nejlepší kamarád, kterého jsem kdysi mívala. Je pryč a teď je tu někdo jiný. Nebudu oběť. Jsem žena, která se přes to dostane. Jsem plná života a těším se na svoji budoucnost,“ říkala už rok po strašlivé události.

Sílu získává od Boha

Katie, která má za sebou od šíleného útoku v roce 2008 již více než osmdesát složitých plastických operací, v Londýně všechny okouzlila svým pozitivním naladěním a otevřeným srdcem. Paradoxem je, že dřív bývala namyšlená a sebestředná. A také nevěřící. V Boha začala věřit až během pobytu v nemocnici. A vůbec se prý na něj nezlobí." říká.

Zohyzděná modelka nejenomže nerezignovala na život, a to ani na ten společenský, ale navíc zatoužila být prospěšná. Přinášet podobně "postiženým" lidem sílu a naději. Založila nadaci Katie Piper Foundation, která má za cíl pomáhat popáleným lidem i jejich rodinám. A v tom, co dělá, je úspěšná.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.