Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Angelina navrhuje šperky, Brada zanedbává

13. dubna 2011 | 15:37

Hollywoodská herečka, matka šesti dětí, dokazuje, že má všestranný talent. V úterý totiž byla veřejnosti představena kolekce překrásných šperků, jichž je autorkou. A výtěžek z prodeje půjde, jak je u Angeliny zvykem, na dobrou věc.

Je neuvěřitelné, jak si herečka dokáže zorganizovat svůj čas. Jako vyslankyně dobré vůle OSN, aktivní herečka a matka šesti dětí často nemá čas ani na svého manžela, herce Brada Pitta. Přesto se pustila do dalších aktivit. A jako obvykle chválihodných.

Ve spolupráci se zlatníkem firmy Asbrey Robertem Procopem vytvořila kompletní kolekce unikátních šperků s nádechem klasické elegance. Ta byla pod jménem Style of Jolie vystavena v Beverly Hills. Nádherné kousky jsou vytvořeny ze zlata a drahých kamenů. Použity byly diamanty, smaragdy, citríny a bílý křemen.

„Její styl je velmi šik a klasický, ale ty šperky mají navíc velmi uměleckou inovaci,“ uvedl Procop pro magazín Life & Style.

Sama sobě reklamou

Výtěžek z prodeje bude věnován nadaci Education Partnership for Children of Conflict. Tu už v roce 2006 založila sama Angelina. Nadace shání peníze na podporu vzdělání dětí, které se staly obětí válek, přírodních katastrof nebo jiných konfliktních situací.

I když se bohužel populární herečka kvůli zaneprázdnění nemohla úterního zahájení výstavy zúčastnit, k její propagaci už několik měsíců využívá sama sebe. Což je ostatně geniální nápad. Kdo by nechtěl vlastnit třeba náhrdelník či náušnice, ve kterých se na červeném koberci ukázala sama Jolie. Pro její nadaci se jí tak určitě podaří získat slušný finanční obnos.

Zběhlá šperkařka

Angelina není v oblasti navrhování šperků žádným nováčkem. Šperky už navrhla v roce 2009 společně s manželem Bradem Pittem. I tehdy se tak stalo pod záštitou klenotnictví Asbrey. Hlavním motivem kolekce "The Protector" (Ochránce) byl had.

Možná vás překvapí, proč si slavný pár vybral zrovna jedovaté zvíře, které ve většině lidí vzbuzuje strach nebo alespoň odpor. Vysvětlení je prosté. Angelina považuje hada za svůj talisman, ochránce svého majitele i celé jeho rodiny.