Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nevěrohodné lady: Kristelová, Ochotská a spol.

Fotografie
26. ledna 2010 | 09:07

Klasická ženskost letí. Na scéně je osudová glamour žena čerpající z odkazu minulosti, kdy noblesa byla povinná. Ovšem zdaleka ne každá parádnice tomuto vzoru přesvědčivě dostojí.

V posledních sezónách řada stylotvorných návrhářů tíhne k dráždivě ženské klasice. K odkazu módních ikon jakými byly francouzsky šarmantní Jacqueline Kennedy či sofistikovaná Audrey Hepburn. V inspirativním evergreenům patří i viktoriánská doba nebo éra dvacátých, třicátých let minulého století. A nyní se k nim přidal i žhavý trend dámy čtyřicátých let.

Faktem je, že ulice zůstává k tomuto lobbingu módy poněkud chladná a stále dává přednost ležérnosti v čele s džínami. Útlé sáčko, bundička, krátký či volný kazakový top plus ony džíny jsou u mas nejoblíbenější. Včetně zdánlivě inspirativních modelek.

Nicméně najdou se ženy, které se chtějí uniformitě vymknout. Být onou, světem módy protěžovanou lady. Jenže, jak už to bývá, chtít nestačí. Typickým příkladem je moderátorka Katka Kristelová, která už nehodlala být rozpustilou Barbie s plavými loknami. Bokové džíny a diblikovské hadříky vyměnila za koktejly, pouzdrové sukně ke kolenům, bílé blůzy. Vlasy ostříhala na delší mikádo.

Přesto pro většinu lidí zůstala starou Katkou, která se snaží o novou image. Nevím nakolik je chyba v Kristelové nebo jejím stylistovi Pokorném, ale outfity Katky působí urputně. Nemají potřebný švih. Lehkost a šarm v tomto směru chybí i moderátorce Michaele Ochotské. A tak bych moha pokračovat dál, např. lady Lolitkou Dominikou Kadlčkovou…

Nevěrohodnost samozřejmě není jen českou otázkou. S tímhle problémem se pere celý svět, kde hvězdy leckdy mají celý tým imagemakerů a veřejnost stejně nepřesvědčí. Se zvoleným stylem přirozeně nesplynou.