Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

První republika: Irena zjišťuje, že pro Andrleho matku není dost dobrá

Video se připravuje ...
Ukázka z nového dílu První republiky
VIDEO: Česká televize
10. listopadu 2017 | 06:00

Vztahy se v dalším díle seriálu První republika dále komplikují a zaplétají. Irena se chystá na první setkání s nastávající tchyní a vypadá to, že matka jejího vyvoleného má o své budoucí snaše zcela jiné představy. Je zklamaná, že Irena je pouhá závodnice, není pro ni dostatečně vzdělaná.

Během schůzky Ireny a Andrleho matky, která je pro obě ženy trochu zklamáním, se ovšem Irena zalíbí muži, který sedí u vedlejšího stolu a zaslechne jejich konverzaci. Nabídne jí závodní auto a je na rozdíl od budoucí tchyně nadšen Ireniným talentem.

Jaroslav by chtěl ještě rozšířit firmu a vyrobit vlastní automobil. Vladimír je opatrnější a rád by našel dědice po Kloudovi. Jaroslav nemůže bratrovi říct, že ho zná, že dědicem je Marie, bývalá Kloudova žena. Marie je v rozpacích. Chce patřit k Jaroslavovi. Ví, že ji chrání, ale přestal projevovat city. Jaroslav ale nemůže dělat víc, než dělá, její tajemství ho hodně ranilo. Na pozadí toho všeho se stále řeší, z jaké zbraně se střílelo, a Jaroslav zjišťuje, že Von Lippi se Škvorem rozjíždějí tajně nebezpečné kšefty.